Arhiv novic 06.02.2024

Policija iz prometa izločila vidno zdelan bosanski avtobus

Necenzurirano 06.02.2024
Zob časa je očitno, kar pošteno zagrizel v dvonadstropni avtobus s 70 potniki, ki so ga nemški policisti v dobrobit varnosti potnikov izločili iz prometa. Policija iz Karlsruheja v Nemčiji je nedavno ustavila avtobus bosanskih registrskih tablic… »

To je znani Slovenec naredil s popolnoma novim avtom

Zurnal24 06.02.2024
Obljubil jim je razgled, le da ni povedal, kakšnega ... Eden naših najbolj znanih spletnih vplivnežev, ki ima na Instagramu skoraj 60 tisoč sledilcev, je s popoloma novim avtomobilom naredil nekaj skoraj nezaslišanjega. Ciril Komotar je zaslovel z… »

Ivana Novak: "Slaba besedila so daleč največji zločin slovenskega popa"

RTV Slovenija 06.02.2024
"Slovenski pop je poln osladnih klišejev, nedomiselnih in slabo zvenečih fraz, ki lahko uničijo še tako vrhunsko glasbeno produkcijo," ugotavlja Ivana Novak. Ko je v roke prijela pesniško zbirko svojega očeta, Borisa A. Novaka, se ji je utrnila… »

Prešeren za lažje branje

Mladina 06.02.2024
Pesmi največjega slovenskega pesnika, zapisane v obliki, da jih je mogoče lažje prebrati in razumeti. Zveza Sožitje - Zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije je pred kulturnim praznikom, 8. februarjem, izdala tri… »

Stari sitnež ne odneha

Delo 06.02.2024
Težko pričakovana humoristična serija Nikar tako živahno, ki jo ustvarja Larry David, je končno na sporedu. Larry David je konec 90. let prejšnjega stoletja skupaj s komikom Jerryjem Seinfeldom zasnoval humoristično televizijsko serijo Seinfeld, ki… »

Mizoginija Silvana Omerzuja: zgodovinski dogodki, usodni za odnose moških do žensk

RTV Slovenija 06.02.2024
V prenovljenih Kazematah na Ljubljanskem gradu so pripravili prostorsko postavitev lutkovnega umetnika Silvana Omerzuja, naslovljeno Mizoginija. Razstava skozi zgodovinska obdobja prikazuje dogodke, ki so usodno vplivali na odnose moških do žensk… »

Nujna vrnitev k zanemarjenim koreninam

Dnevnik 06.02.2024
Novi predsednik zbora in odbora panoge za alpsko smučanje Janez Bijol je zavihal rokave ter po štirih mesecih dela napoveduje vidne spremembe. Z vizijo Korošca se zaenkrat strinjajo vsi, razen predsednika strokovnega sveta Grege Benedika, ki je bil na… »

Kralj Karel le poklical Harryja, to bo storil princ

Zurnal24 06.02.2024
So s tem zakopali bojno sekiro? Kralju Karlu so odkrili raka. Po navedbah palače ne gre za raka na prostati, zaradi katerega je bil kralj pred tem že operiran. Drugih podrobnosti niso izdali, kmalu pa k njemu iz ZDA prihaja na obisk mlajši sin. Princ… »

PREVERILI SMO: Ali je dekle, ki je prenočevalo v avtomobilu v Kopru, še vedno tam?

Regional 06.02.2024
Poročali smo že o mlajši ženski, ki je dlje časa prenočevala v avtomobilu na območju Olma. Preverili smo, ali so zapleteno situacijo pristojne službe uspele rešiti in dekletu ponuditi ustrezno pomoč. Kje se trenutno nahaja, nihče ne ve, saj je… »

Dobrim in sočutnim kraljem smo vedno ploskali

Delo 06.02.2024
Vse življenje je zagovarjal delodajalce, sedaj pa je tudi na strani uroloških bolnikov. V nadaljevanju preberite: Ni se lahko upokojiti po desetletjih diskusij in pogajanj o pravu, trgu dela, zdravju pri delu, pokojninskem sistemu, stečaju in prisilnih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem