Arhiv novic 06.02.2024

“Projekt Erasmus+ mi je pomagal stopiti iz cone udobja”

Domžalec 06.02.2024
Eva Letnar je dijakinja Srednje šole Domžale, ki ji je projekt Erasmus+ pomagal stopiti iz cone udobja. Z veseljem nam je zaupala svojo izkušnjo, ki jo objavljamo v nadaljevanju. Projekt Erasmus+ Mobilnost dijakov, ki je financiran s pomočjo Evropske… »

Ugotavljanje, ali se je premier vpletal, blokirano tudi v parlamentu

Delo 06.02.2024
Knovs, ki jo vodi NSi, brez nujne dokumentacije. Preiskovalna komisija, ki jo vodi Gibanje Svoboda, predsednika vlade ne vabi. V nadaljevanju preberite: Knovs bo zdaj tako kot KPK, ki je postopek ustavila, ker premieru na zahtevo tožilstva ne more… »

Znani Slovenec z ganljivo ljubezensko zgodbo, ki traja že 26 let!

Zurnal24 06.02.2024
Vsestranski glasbenik Andraž Hribar je te dni na svojih socialnih omrežjih objavil ganljivo ljubezensko zgodbo in to ravno v času, ko se pripravlja na koncert z naslovom Neskončno blizu. Spomnimo se simpatičnega mladeniča širokega nasmeha, ki je… »

Oblike duha so tudi oblike glasbe

Delo 06.02.2024
Danes zvečer bo Ivana Novak v Klubu Cankarjevega doma predstavila prvenec, na katerem je uglasbila očetovo poezijo. V nadaljevanju preberite: Pianistka in pevka Ivana Novak je hči Borisa A. Novaka, ki je odraščala v glasbeni družini. Danes ob 19… »

Francoski premier Attal za prvo pot v tujino izbral Berlin

RTV Slovenija 06.02.2024
Novoizvoljeni francoski premier Gabriel Attal je za svoje prvo potovanje v tujino izbral Berlin, kjer ga je nemški kancler Olaf Scholz sprejel z vojaškimi častmi. Attal je ponedeljkov obisk podkrepil z besedami, da se moč Evrope meri z močjo… »

Rafael Mihalič: Jedrska energija je edino, kar nam preostane

RTV Slovenija 06.02.2024
Jedrska energija je po vseh statistikah daleč najvarnejši vir energije, vsi drugi so zahtevali veliko več žrtev, je v oddaji Ob osmih dejal Rafael Mihalič, vodja laboratorija za oskrbo z električno energijo na ljubljanski Fakulteti za… »

Radijska igra: Humorno obarvan slovenski kulturni praznik

RTV Slovenija 06.02.2024
Prešernov dan bo Uredništvo igranega programa obeležilo z zabavno radijsko igro, ki razkriva nekaj resničnih in nekaj izmišljenih navad Matije Čopa in Franceta Prešerna. Prazničen bo tudi torkov termin celovečerne radijske igre na Prvem programu… »

Vpoklic Teslinih avtov v ZDA zaradi premajhne pisave

Necenzurirano 06.02.2024
NHTSA (Nacionalna agencija za varnost prometa) zahteva vpoklic vseh Tesel prodanih v ZDA; razlog je skoraj neverjeten. Najnovejši vpoklic, ki ga je zahtevala Nacionalna agencija za varnost prometa (NHTSA), ni prizanesel niti najnovejšemu Teslinemu… »

Nova sezona, novo zvišanje cen v kampih na hrvaški obali

Necenzurirano 06.02.2024
Pregledali smo cene kampiranja na hrvaški obali in jih primerjali s cenami v preteklih treh letih. Nekoč cenovno ugodno kampiranje postaja vse dražje, tako pri sosedih Hrvatih kot drugod v Evropi. Marsikdo te dni že načrtuje preživljanje poletnega… »

Slišali so glasove v gozdu, v iskalni akciji pa niso našli nikogar

Necenzurirano 06.02.2024
V vasici Pertisau na avstrijskem Tirolskem je v ponedeljek zvečer potekala nenavadna iskalna akcija. Okoli pol desetih zvečer je domačin, ki je tudi pripadnik lokalne gorske reševalne službe, ob jezeru Achen slišal glasove. Zdelo se mu je, da sliši… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem