Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Za neslavni rekord Slovenije na evropskem sodišču krivi hrvaški ribiči

Delo 06.02.2024
Slovenija je na evropskem sodišču prva po številu pritožb na prebivalca. Kar 73 odstotkov vseh pritožb pa so vložili hrvaški ribiči. Proti Sloveniji je bilo lani na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP), kot smo že poročali, vloženih… »

Velika novost pri odvzemih vozniških dovoljenj

Zurnal24 06.02.2024
Strožja zakonodaja, več prekrškov, ki se bodo obravnavali kot hujši. Evropski parlament je danes potrdil, da bi odvzem vozniškega dovoljenja v eni od držav članic EU zaradi hudega prometnega prekrška veljal tudi v drugih članicah unije, so… »

Najboljša lexus in panda

Delo 06.02.2024
Pri zanesljivosti znamk na vrhu prestižna znamka, pri modelih najboljši poceni mali avto. Kar 30 tisoč odgovorov iz osmih držav, tudi Slovenije. Analiza zanesljivosti in zadovoljstva z avtomobili, ki so jo pripravile potrošniške organizacije, je… »

Letna inflacija se je januarja krepko znižala na 3,3 odstotka

Delo 06.02.2024
Rast cen se hitro umirja, življenjske potrebščine pa so se prejšnji mesec v povprečju pocenile za 0,6 odstotka, so izračunali na Sursu. Inflacija se v Sloveniji hitro umirja, z decembrskih 4,2 se je januarja znižala na 3,3 odstotka, ob tem pa smo… »

Bruselj za velik skok v znižanju izpustov

Delo 06.02.2024
V Evropski uniji naj bi z močnim pospeškom do leta 2040 neto izpuste toplogrednih plinov znižali za 90 odstotkov v primerjavi s pol stoletja prej. »Spoprijemanje s podnebno krizo je maraton, ne sprint. Zagotoviti moramo, da lahko vsi pridejo čez… »

Sestanek ministrice s kmeti dal prve rešitve: izplačila bodo prejeli do 23. februarja

RTV Slovenija 06.02.2024
Kmetijska ministrica Mateja Čalušić je s kmeti na prvem skupnem sestanku že dorekla nekaj konkretnih rešitev. Neposredna izplačila bodo prejeli do 23. februarja, med drugim pa je pokazala razumevanje tudi za zaščito kmetijskih zemljišč… »

Napovedujejo spremembe, kurilne naprave bodo pod večjim nadzorom

Zurnal24 06.02.2024
Med 80.000 in 120.000 malih kurilnih naprav, ne izpolnjuje zahtev za neoporečno in varno obratovanje, približno 150.000 jih naj sploh ne bi bilo prijavljenih v evidenco. Ministrstvo napoveduje povečan nadzor. V evidenci EviDim je po pojasnilih… »

VIDEO: Na Primorskem tekom noči vlomili v kar tri župnišča

Regional 06.02.2024
Policisti policijske uprave (PU) Nova Gorica so danes zjutraj, 6. februarja, bili obveščeni o vlomih v tri župnišča na Severnem Primorskem, in sicer na območju novogoriških naselij Dornberk in Osek ter na območju idrijskega naselja Črni Vrh nad… »

Prizivno sodišče zavrnilo sklicevanje Trumpa na predsedniško imuniteto

RTV Slovenija 06.02.2024
Ameriško prizivno sodišče je odločilo, da nekdanji predsednik Donald Trump ne uživa imunitete pred obtožbami, da je načrtoval razveljavitev svojega poraza na volitvah leta 2020, kar omogoča nadaljevanje kazenskega pregona proti njemu. Zvezna… »

Petrol postal uradni sponzor Hrvaške nogometne zveze

Dnevnik 06.02.2024
Skupina Petrol je sklenila triletno pogodbo o partnerskem sodelovanju s hrvaško krovno nogometno zvezo. S tem je Petrol postal uradni sponzor Hrvaške nogometne zveze (HNS), so danes sporočili iz podjetja. Triletno pogodbo so na sedežu HNS v Zagrebu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem