Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Prevčevo slovo odmeva po celem svetu, oglasili se tudi Golob, Pirc Musar ...

Zurnal24 06.02.2024
Prevčevo poslovilno novinarsko konferenco so prenašali skoraj vsi slovenski mediji. Praktično vsi slovenski mediji so na svojih spletnih straneh danes neposredno prenašali novinarsko konferenco v Planici, kjer je zgodaj popoldne nekdanji skupni… »

Logatec: med kriminalistično akcijo zaradi prepovedanih mamil aretirali tudi učiteljico

Dnevnik 06.02.2024
Med obsežno kriminalistično akcijo po državi prejšnji teden so med 20 osumljenci aretirali tudi učiteljico na osnovni šoli 8 talcev. Na šoli dogodka ne komentirajo, na policiji pa pravijo, da so ravnali kraju in starosti otrok primerno. V… »

Abramov in Adlešičeva znova na sodišču; zaradi goljufanja NLB, lizing hiše in Harvey Norman

Necenzurirano 06.02.2024
Danes je bil za zaročenca, ki sta javnosti znana iz sage o odrezani roki, predviden predobravnavni narok, ki je za obtožene priložnost, da se v zameno za priznanje krivde s tožilstvom pogodijo za nekoliko milejše kazni, kot bi jih doletele v primeru… »

Ose lovijo naslov, tudi Poles, 6pack, šankrockovci imajo pod majico isto srce

Delo 06.02.2024
RK Gorenje predstavilo cilje v drugi polovici sezone, v katero se podaja z novimi dresi in novo energijo. V petek v Rdeči dvorani derbi z vodilnim Trimom. Povsem drugače kot na začetku sezone, ko so bili bolj sami sebi namen, so se v rokometnem klubu… »

Đoković in Nadal oktobra nosilca v Savdski Arabiji

RTV Slovenija 06.02.2024
Savdska Arabija se skuša v svetu športa vse bolj uveljaviti tudi v tenisu. V ta namen bo oktobra organizirala ekshibicijski turnir, na katerega je privabila šest najboljših igralcev na svetu, in ga poimenovala 6 Kings Slam. Glavna nosilca bosta Novak… »

Odkrili spomenik dvornemu astronomu kitajskega cesarja slovenskega rodu

RTV Slovenija 06.02.2024
Bil je dvorni astronom na Kitajskem, kartiral je obsežna območja kitajskega cesarstva, povezoval vzhodno in zahodno znanost. Ferdinand Avguštin Hallerstein ima zdaj v Ljubljani spomenik. Astronomija ima na Kitajskem dolgo zgodovino. Kot piše Marijan… »

Zahtevam evropskih kmetov se pridružujejo tudi španski: Podeželje ima dovolj

RTV Slovenija 06.02.2024
Španski kmetje so ustavili promet na nekaterih glavnih avtocestah v državi in se tako pridružili kolegom iz drugih evropskih držav, ki protestirajo proti visokim stroškom, obsežni birokraciji in konkurenci držav zunaj EU-ja. "Celotna Evropska unija… »

ZARADI HUDE ZASTUPITVE BI KMALU UMRLA: Zakaj so ledene sladke pijače lahko nevarne za otroke?

Regional 06.02.2024
Ledene sladke pijače (granite) so odličen način, da se ohladimo v vročih poletnih dneh. Tej pijači z vidika varnosti v zadnjem obdobju v Veliki Britaniji posvečajo veliko pozornost. Sploh po tem, ko sta se dva otroka, stara tri in štiri leta, po… »

Tina Maze pred generalko v Sočiju: Danes se ne bom metala na glavo ...

Delo 06.02.2024
V današnjem kvizu preizkus znanja iz zgodovine slovenskega alpskega smučanja in košarke. Tokrat smo vam v našem torkovem kvizu pripravili nostalgičen spomin na precej uspešnejše trenutke slovenskih alpskih smučarjev v slalomu ter Olimpijinih… »

Podmeninski gadje iz Zadrečke doline ohranjajo tradicijo starodobnega smučanja

RTV Slovenija 06.02.2024
Ljubitelji smučanja po starem so se v soboto zbrali na prvi vseslovenski tekmi v letošnji sezoni, ki so jo organizirali Podmeninski gadje v Bočni. Tekmovanja se je udeležilo 40 tekmovalcev iz slovenskih društev starodobnih smučarjev. Sodelovali so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem