Slovenija arhiv novic 06.02.2024

USTAVNO SODIŠČE ODKIMAVA SPREMEMBAM: Trgovine na Hrvaškem ostajajo ob nedeljah večinoma zaprte

Regional 06.02.2024
Hrvaško ustavno sodišče je zavrnilo predlog za oceno ustavnosti sprememb zakona o trgovini, ki se nanašajo na nedeljsko delo trgovin. Te so po novem zakonu, ki je začel veljati lani, lahko odprte le 16 nedelj v letu. Predlog za oceno ustavnosti so… »

Selitev Kitajcev pred novim letom ovirata močno sneženje in mraz

RTV Slovenija 06.02.2024
Velik del Kitajske sta zajela obilno sneženje in mraz, zaradi česar je močno oviran cestni, železniški in letalski promet, kar povzroča težave številnim prebivalcem, ki so se pred začetkom lunarnega leta odpravili na pot. V času pred kitajskim… »

Zapeljiva fotografija Švarc Pipan, ko je štela rosnih 24

Zurnal24 06.02.2024
Takrat so jo klicali Nika. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je zadnje tedne na udaru zaradi spornega nakupa nove sodne palače, v javnost pa je pricurljala fotografija, ko je bila še brezskrbna absolventka prava. Tako je ministrica leta… »

Zbiranje ponudb za opremljena zemljišča

Delo 06.02.2024
Industrijska cesta bo zgrajena do maja. Župan Janković tudi o združevanju ljubljanskih vrtcev. Na spletni strani Mestne občine Ljubljana je že objavljen razpis za prodajo nepremičnin v Ekonomsko-poslovni coni Zalog (EPC Zalog). Zemljišča so v… »

Protesti in žvižgi opozicije na ustanovni seji srbskega parlamenta

RTV Slovenija 06.02.2024
Kljub protestom opozicije zaradi izidov predčasnih volitev se je srbski parlament sešel na ustanovni seji, ki so jo zaznamovali žvižgi opozicijskih poslancev in transparenti z napisi o ukradenih volitvah. Na predčasnih volitvah, ki so potekale 17… »

Na novelo o evidencah delovnega časa okoli 200 pripomb, vlada bo zakon spremenila

Dnevnik 06.02.2024
Vlada bo pristopila k spremembam zakona o evidentiranju delovnega časa, pravijo na ministrstvu za delo. Potem ko so se prejšnji teden na to temo sešli s predstavniki delodajalcev, se bodo v sredo še s predstavniki sindikatov. Pripombe na zakon sicer… »

Princ Harry je že prispel v Združeno kraljestvo

Delo 06.02.2024
Kralj je osebno poklical oba svoja sinova, Williama in Harryja, da bi jima sporočil novico o diagnozi raka, preden je bila javno objavljena. Potem ko je britanski Otok in ves svet včeraj zvečer šokirala novica o diagnozi kralja Karla III., je… »

Plačevanje obveznega zdravstvenega prispevka z e-računom

Savinjsko Šalaške 06.02.2024
Na podlagi izdanega e-računa, ki je davčnemu zavezancu poslan v spletno banko, se z enim plačilnim nalogom poravna več obveznih dajatev, ki zapadejo v plačilo isti dan in se sicer plačujejo na različne račune. Na primer samostojni podjetnik lahko… »

ZLATO PRIZNANJE V IZOLO: Dijakinje ustvarile pravo kulinarično mojstrovino (FOTO)

Regional 06.02.2024
Na 21. mednarodnem festivalu Okusni zakladi so dijakinje 4. letnika Srednje šole Izola, programa Gastronomija in turizem, prejele zlato priznanje za kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro. Z "Istrsko manjado" so ljubiteljem istrske kulinarike… »

Slovenija bo ob pomoči ZDA proučila možnosti vpeljave malih modularnih jedrskih reaktorjev

Dnevnik 06.02.2024
ZDA bodo Sloveniji omogočile svetovalno-tehnične storitve, ki jih financirajo v okviru projekta Phoenix, programa za prehod s premoga v male modularne jedrske reaktorje. Po navedbah ministrstva za okolje, podnebje in energijo bo Slovenija tudi z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem