Slovenija arhiv novic 06.02.2024

V Novi Sloveniji odeti v črnino; v 41. letu umrla vidna članica stranke

Necenzurirano 06.02.2024
V 41. letu starosti je umrla dr. Marija Rogar, predsednica razsodišča NSi, med leti 2018 in 2020 pa je bila tudi podpredsednica NSi, so sporočili iz stranke. Kot še navajajo, je bila dr. Marija Rogar med leti 2014 – 2022 članica Izvršilnega odbora… »

Slabe napovedi za nemško gospodarstvo, ki mu grozi recesija

RTV Slovenija 06.02.2024
Medtem ko Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za letos napoveduje 2,9-odstotno svetovno gospodarsko rast, pa naj bi Nemčija imela rast v višini zgolj 0,3 odstotka. V največjem evropskem gospodarstvu v prvem četrtletju pričakujejo… »

Šoštanjsko jezero obiskala gostja, ki se oglasi zelo redko

Delo 06.02.2024
Od leta 1950 je po podatkih Doppsa to šele četrti podatek o pojavu belolične goske iz divje populacije. Na Šoštanjskem oziroma Družmirskem jezeru so imeli te dni izjemno pomemben in reden obisk. Oglasila se je belolična goska (Branta leucopsis)… »

Zdravnik enega največjih Tadejevih in Primoževih rivalov na zatožno klop

Zurnal24 06.02.2024
Septembra se bo začelo sojenje zdravniku Naira Quintane zaradi dopinga. Nekdanjemu zdravniku Naira Quintane bodo septembra začeli soditi v Marseillu, je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP. Fredy Alexander Gonzales Torres je osumljen, da je… »

Janković glede združevanja vrtcev: Javna razprava je zaključena, vsak je povedal, kar je hotel

RTV Slovenija 06.02.2024
Konfederacija sindikatov javnega sektorja je podprla Sviz v boju za ohranitev samostojnih, javnih vrtcev v Ljubljani in z neodobravanjem gleda na ustanavljanje megavrtca. Ljubljanski župan je medtem zagotovil, da bodo imeli otroci še boljšo oskrbo… »

Messi v Hongkongu ni zaigral, jezni navijači zahtevajo kupnino

RTV Slovenija 06.02.2024
Slavni nogometaš Lionel Messi je razočaral številne navijače v Hongkongu, potem ko ni zaigral na ekshibicijski tekmi ekipe Inter Miami. Jezni navijači zahtevajo vračilo kupnine. Inter Miami, ki je na turneji pred sezono, je v nedeljo premagal… »

Poškodbe, ki so zaznamovale smučarsko sezono

RTV Slovenija 06.02.2024
Niti najstarejši spremljevalci svetovnega pokala v alpskem smučanju ne pomnijo toliko padcev in poškodb kot v letošnji sezoni. V karavani so si enotni, da je temu botroval naporen koledar. Smučarji in smučarke so po brutalnem decembru in januarju… »

Ministrica Mateja Čalušić kmetom obljubila sprotno reševanje odprtih zadev

Delo 06.02.2024
Kmetijske organizacije so dobile zagotovilo za pravočasno izplačilo subvencij, izvzem plačil OMD iz obdavčitve in enoletno preložitev zahtev prahe. Predstavniki kmetijskih nevladnih organizacij ter ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano… »

Ne ZDA, Evropa in Kitajska, na ti dve državi stavijo

Zurnal24 06.02.2024
V NLB Skladih letos več od povprečja pričakujejo od Indije in Japonske. "Lani je bilo odlično leto za delnice, napovedali pa so upad delnic, razen Kitajske so bile donosnosti nadpovprečne. Inflacija je upadala hitreje od pričakovanj, gospodarska… »

V Berlinu iščejo pot do znižanja davkov za podjetja

Delo 06.02.2024
Gospodarstvo se bliža tehnični recesiji, zato v vladi razpravljajo o ukrepih za oživitev rasti. V nadaljevanju preberite: Nemško gospodarstvo je v krizi, zato v vladi kanclerja Olafa Scholza razmišljajo o pomoči za gospodarstvo. Na mizi so znižanja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem