Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Geopolitična šahovnica – Razmislek o spremembah v svetovnem redu

Gorenjski utrip 06.02.2024
V sodobnem geopolitičnem okolju se razvijajo kompleksni premiki, ki imajo potencial za temeljne spremembe v svetovnem redu. Zadnji dogodki odpirajo vrata različnim scenarijem, ki vključujejo ključne svetovne akterje, kot so Rusija, Kitajska, Evropska… »

Obsežne policijske operacije na območju zg. Gruškovja in Šentilja: prisotnost mednarodne zaščite in odkritje ponarejenih…

Spodnje Podravje 06.02.2024
V nedavnih policijskih operacijah na območju Zg. Gruškovja in Šentilja so bili odkriti primeri prepovedanega prehajanja meje in sumi kaznivih dejanj, vključno s ponarejanjem dokumentov. V Zg. Gruškovju je bil romunski državljan, ki je prevažal pet… »

Tomaž Grom, režiser filma Ne misli, da bo kdaj mimo: "S filmom se učim in film se uči z mano"

RTV Slovenija 06.02.2024
Ne misli, da bo kdaj mimo, film kontrabasista, improvizatorja in skladatelja Tomaža Groma, ki je na Festivalu slovenskega filma prejel vesno za najboljši celovečerec in vesno za najboljšo glasbo, je s premiero v Kinodvoru zaživel tudi v kinodvoranah… »

Problem ilegalnih prehodov meje ostaja nespremenjen: vlada ignorira obmejne prebivalce

Spodnje Podravje 06.02.2024
V zadnjih dneh se je v Sloveniji ponovno pokazala resnost problema ilegalnih prehodov meje. Kljub klicem obmejnih prebivalcev po večji varnosti in zaščiti, vlada še naprej kaže znake ignoriranja te problematike, ki za lokalno prebivalstvo predstavlja… »

Nov predlog: Obvezno leto vrtca za vse otroke

Zurnal24 06.02.2024
V osnutku nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja za obdobje 2023-2033 je opredeljenih 21 strateških ciljev in 284 ukrepov na šestih področjih. Ukrepi segajo od predšolske vzgoje do izobraževanja odraslih, nekateri so bolj vsebinski, drugi… »

Milenijci, bodite pozorni na znake, zaradi te bolezni vse več smrti

Zurnal24 06.02.2024
Milenijci bi morali biti bolj pozorni na znake, opozarjajo strokovnjaki. Pričakujejo, da se bo smrtnost zaradi te bolezni pri mladih odraslih, starih od 25 do 49 let, povečala za do 39 odstotkov, Revija Annals of Oncology je objavila raziskavo, ki kaže… »

Šok! Odlični odbojkarski reprezentant še drugič doživel srčni zastoj

Zurnal24 06.02.2024
Stanje belgijskega odbojkarskega reprezentanta naj bi bilo stabilno. Iz Belgije prihajajo grozljive novice, potem ko je tamkajšnji odbojkarski reprezentant Martin Perin tekom tekme doživel srčni zastoj, po katerem je bil nemudoma prepeljan v… »

Naš voditelj: "Na svoji poroki je ženo prevaral s svatinjo"

Zurnal24 06.02.2024
Kaj takega! Takšnih podrobnostih o radijskem vodenju pa še nismo slišali! Za priljubljeni Youtube kanal Joonglaa je po snegu pritacal en in edini Matic Herceg, izglasovan za najbolj seksi moškega leta 2023! Osem načinov za izgubo 500 kalorij na dan… »

Krka brez možnosti proti Studentskemu centru

RTV Slovenija 06.02.2024
Košarkarji Krke so v 19. krogu Lige ABA izgubili proti Studentskemu centru s 97:72. To je petnajsti poraz novomeške ekipe. Krka je bila brez možnosti za uspeh proti drugi črnogorski ekipi, ki je vodila celotno srečanje. V prvi četrtini je povedla za… »

Meščane vznemirja sporočilo: Iztrebki vašega psa so nevarni

Necenzurirano 06.02.2024
V ljubljanski soseski Zalog so se ob travnikih, sprehajalnih poteh in drugih zelenih površinah, kjer domačini radi sprehajajo svoje kužke, pojavila obvestila, s katerimi neznani avtor opozarja na nevarnost, ki jo menda povzročajo. Pasjeljubci so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem