Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Odstopila je uprava MLM

Delo 06.02.2024
Slovenski državni holding si že dalj časa prizadeva poiskati strateškega kupca, a vsi poskusi prodaji so se doslej končali neuspešno. Predsednik uprave MLM Davor Šenija in član uprave Samo Iršič sta danes odstopila s položaja. Njuni pogodbi… »

Pri labodih v občini Markovci prvič letos potrdili visoko patogeno aviarno influenco

RTV Slovenija 06.02.2024
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je sporočila, da se je pri labodih grbcih v Sloveniji znova pojavila visoko patogena aviarna influenca. Potrdili so jo pri osmih labodih grbcih, najdenih v občini Markovci. Kot so sporočili z… »

Jakov Fak ima Nove Mesto v lepem spominu

Dnevnik 06.02.2024
Z današnjo tekmo mešanih štafet – Slovenija bo nastopila v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Polona Klemenčič in Anamarija Lampič – se bo v Novem Mestu na Moravskem začelo letošnje svetovno prvenstvo v biatlonu. V slovenskem taboru so visoka… »

Prednik (SD): Šlamastika in površnost ministrice Emilije Stojmenove Duh

RTV Slovenija 06.02.2024
Opozicija ter SD sta preprečila, da bi bil predlog dopolnitev zakona o spodbujanju digitalne vključenosti obravnavan po skrajšanem postopku. Novela bo dala podlago za razdelitev 13.000 računalnikov, ki jih je kupilo ministrstvo za digitalno… »

Prvi mož športnega spektakla osumljen nečednosti

Zurnal24 06.02.2024
Nekdanji vrhunski športnik in vodja organizacijskega odbora za OI 2024 v Parizu je osumljen finančnega kriminala. Francoski preiskovalni organi, specializirani za finančni kriminal, preiskujejo nekdanjega trikratnega olimpijskega zmagovalca Tonyja… »

Jadransko morje: Skrbi naraščajo

Zurnal24 06.02.2024
Jadransko morje je eno od najbolj obremenjenih sredozemskih območij, stanje kitov in delfinov v tem morju pa je kljub pestrosti njihovih vrst slabše kot pred nekaj desetletji. Temu so botrovale različne grožnje, med drugim tudi obsežni poboji… »

Rubio podpisal za Barcelono do konca sezone

RTV Slovenija 06.02.2024
Španski organizator igre Ricky Rubio, ki je lani prekinil kariero v Ligi NBA zaradi psihičnih težav, je podpisal pogodbo z Barcelono do konca sezone. 33-letnik se je decembra z vodstvom Cleveland Cavaliersov dogovoril za odkup pogodbe, ki je veljala do… »

#foto Slovenska policija z novimi helikopterji med najmodernejše opremljenimi v regiji

Dnevnik 06.02.2024
Letalska policijska enota je danes na Brniku v uporabo slovesno prevzela nov večnamenski transportni helikopter tipa Agusta Westland AW 169. Gre za še tretji tovrstni helikopter, ki ga je slovenska policija dobila v zadnjih štirih letih. Tako sedaj… »

V Ljubljani stoji replika Hallersteinovega zvezdnega opazovalnika, ''simbola slovensko-kitajskega prijateljstva''

Dnevnik 06.02.2024
V Ljubljani so odkrili repliko zvezdnega opazovalnika, ki ga je sredi 18. stoletja na kitajskem dvoru izdelal slovenski jezuit, astronom, matematik in diplomat Ferdinand Avguštin Hallerstein. Spomenik simbolizira kitajsko-slovensko prijateljstvo… »

Na Bolhi našli sliko Ivane Kobilce

Dnevnik 06.02.2024
Galerist Leon Pogelšek je v torek medijem na ogled postavil doslej neznani ženski akt slovenske slikarke Ivane Kobilce, ki bo šel že jutri, na kulturni dan, na dražbo in bo čez dan na ogled v Galeriji Kos v pasaži Nebotičnika v Ljubljani… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem