Arhiv novic 08.02.2024

Pred 40 leti je Sarajevo preplavil olimpijski duh, Franko pa se je okitil s prvo medaljo na ZOI

RTV Slovenija 08.02.2024
Pred natanko 40 leti so se v Sarajevu začele zimske olimpijske igre, ki so med drugim Jugoslaviji prinesle prvo medaljo na zimskih igrah, s srebrno medaljo v veleslalomu se je v zgodovino zapisal Jure Franko. Ob obletnici pripravljajo številne dogodke… »

Puma šla napudrat nos in v trgovino z bonboni

Zurnal24 08.02.2024
Ford je predstavil osveženo podobo svoje velike male uspešnice. Puma je pridobila tudi precej novih tehničnih posodobitev. Ford puma se je kot mali križanec izkazala za zadetek v polno, saj je hitro postala najbolj prodajan model modrega ovala v… »

TV namigi: zadnja Matrica, Luzarjev Orkester in Prešernove »popevke«

Delo 08.02.2024
Spet sta tu rdeča in modra tabletka s Keanujem. Prigode pihalnega orkestra so zabavne in relevantne. Naši pevci pojejo Prešerna. Alex osvaja Grenlandijo. Četrtek, 8. februarja Matrica: Obuditev (Premiera): Kanal A ob 20.00 Vikendova ocena: 3 (od 5)… »

Netanjahu zavrnil zahteve Hamasa, napovedal popolno zmago

Delo 08.02.2024
Izraelski premier je zavrnil »bizarne zahteve« palestinskega gibanja Hamas in napovedal popolno zmago v nekaj mesecih. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v sredo v televizijskem nagovoru sporočil, da je oboroženim silam odredil, naj bodo… »

Bivšo ženo olimpijca tako napadli po spletu

Zurnal24 08.02.2024
Ni ostala tiho. Leta 2021 sta se Nina Klinar in nekdanji deskar na snegu Tim Kevin Ravnjak poročila na sanjskih Maldivih. Tedaj je bila Nina že noseča in skupaj sta se razveselila hčerke Mie. A kmalu se je ljubezen sprevrgla v najhujšo nočno moro… »

Zion kljub poškodbi pokazal moč in spomnil na najboljše čase

Delo 08.02.2024
Košarkarji New Orleansa so s 117:106 premagali trenutno prvo ekipo zahodne konference Los Angeles Clippers, ki so v zadnjem obdobju v vrhunski formi. Los Angeles Clippers so po prihodu Jamesa Hardna skoraj neustavljivi, serijo tekem v gosteh so končali… »

Te priprave na delo na vrtu morate opraviti, sadi pa se zdaj le ena vrtnina

Zurnal24 08.02.2024
Čeprav marsikaterega vrtičkarja že srbijo prsti, velja z opravili na prostem počakati. Zdaj je čas za priprave na novo sezono, izbiro in nakup semen ter prve sejančke. V setvenih koledarjih in priročnikih lahko preberemo, da je konec februarja čas… »

Ko Žan Mahnič govori o korupciji in projicira napake svojega šefa #kolumna

Necenzurirano 08.02.2024
Opozicija bo v parlament poslala interpelacijo celotne vlade. Po njihovo je jasno, da vlada, ki korupcijo preganja, ne sodi v vladno palačo. Tja očitno sodijo samo tisti, ki korupciji rečejo popoldanska dejavnost. Zlahka bi afero pometli pod preprogo… »

Veličastna zgodba o trdoživosti

Delo 08.02.2024
V glavni vlogi so 460 let stara trta modre kavčine, njeni skrbniki in njihove veščine ter izjemna dediščina. Pokrajinski muzej Maribor je leta 2022 v sodelovanju z Mestno občino Maribor odprl muzej, posvečen najstarejši trti na svetu, ki se… »

»Vsak se bori samo še zase«

Mladina 08.02.2024
IZJAVA DNEVA. "Termina škrt se dejansko skoraj ne uporablja več, ker je svet danes že tako narejen, da je že v bistvu škrt. Vsak se, bolj ali manj, bori samo še zase. Celotne družine se prepirajo zaradi dediščine ali nekih drugih materialnih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem