Arhiv novic 08.02.2024

Ruska volilna komisija zavrnila kandidaturo opozicijskega protivojnega politika Nadeždina

Dnevnik 08.02.2024
Ruska volilna komisija je danes zaradi domnevnih nepravilnosti zavrnila kandidaturo opozicijskega politika Borisa Nadeždina za prihajajoče predsedniške volitve, je na družbenih omrežjih sporočil Nadeždin. Z odločitvijo komisije se ne strinja, v… »

Slovenski nogometaši bodo igrali v zanimivi skupini

Delo 08.02.2024
Izbranci selektorja Matjaža Keka se bodo v skupini 3 lige narodov B merili z Avstrijci, Norvežani in Kazahstanci. Pristojni pri Evropski nogometni zvezi (UEFA) so v Parizu izžrebali skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenska reprezentanca bo… »

Članice EU naj bi podprle pomorsko operacijo v Rdečem morju

Delo 08.02.2024
Operativni štab pomorske operacije, ki se bo imenovala Aspides, bo v grškem mestu Larisa. Države članice EU so danes podprle načrtovano vojaško misijo za zaščito trgovskih ladij v Rdečem morju pred napadi jemenskih hutijevcev, je po poročanju… »

Najboljši za vesoljsko rudarjenje je tvegani kapital, ne zlato z asteroidov

Finance.si 08.02.2024
»Razmišljanje o pridobivanju plemenitih kovin z asteroidov v prihodnjih desetih letih je traparija.«… »

Katere spodbude za podjetja še prihajajo iz načrta za okrevanje

Finance.si 08.02.2024
Med okoli 800 podjetij je bilo do zdaj dodeljenih več kot 300 milijonov evrov. Kako bosta subvencijo porabili dve od podjetij, ki sta uspeli na minulih razpisih?… »

Vzhajajoči avstrijski zvezdnik za las potrdil vlogo glavnega favorita

Delo 08.02.2024
Najboljši slovenski smučarski skakalec na posamični tekmi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici je bil Jaka Drinovec. Veliki avstrijski up Stephan Embacher je novi mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih. V razburljivem finalu tekme v… »

Sveža novica z dvora: Raka niso odkrili le pri kralju in Fergie, ampak tudi ...

Zurnal24 08.02.2024
Zbolel tudi srbski princ Aleksander II. Karađorđević. Kralj Karel in njegova nekdanja svakinja Sarah Ferguson sta imela veliko srečo. Fergie je imela raka na dojkah. Ko je šla na rekonstrukcijo prsi, so odkrili, da ima tudi kožnega raka. Tudi pri… »

Xi in Putin obsodila ameriško politiko vmešavanja

Dnevnik 08.02.2024
Kitajski predsednik Xi Jinping in njegov ruski kolega Vladimir Putin sta obsodila politiko vmešavanja ZDA v zadeve drugih držav in Washington obtožila, da želi zajeziti njuni državi, je sporočil danes Kremelj po pogovoru med voditeljema. Predsednika… »

V Evropi največ možnosti za recesijo v Nemčiji, na Otoku in na Nizozemskem

Delo 08.02.2024
Raziskava izpostavlja problematiko nevzdržnih javnih financ in politične nestabilnosti. Do konca leta bi lahko mnoge države po svetu pristale v recesiji. V Evropi je recesija najbolj verjetna v Nemčiji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem (38-odstotna… »

Če bo Fides s stavko vztrajal do ponedeljka, bo to najdaljša stavka zdravniškega sindikata doslej

RTV Slovenija 08.02.2024
Stavka Fidesa traja več kot tri tedne, s čimer se približuje najdaljši stavki zdravniškega sindikata doslej. Če bo stavka trajala do ponedeljka, bo namreč od njenega začetka minilo 28 dni, kar je dlje, kot je trajala doslej najdaljša stavka leta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem