Arhiv novic 09.02.2024

Najzgovornejši poslanec trdi, da ga hočejo utišati

Delo 09.02.2024
Miha Kordiš, poslanec Levice, trdi, da je postal znotraj stranke moteči element. Poslanska skupina pa ga poziva, naj iz nje izstopi. V nadaljevanju lahko preberete: Po številu osvojenih mandatov je Levica majhna stranka, hkrati pa je veljala za… »

Družinska medicina: Novi poskus odpiranja dodatnih ambulant

Dnevnik 09.02.2024
V ambulantah, ki jih načrtujejo na ministrstvu za zdravje, bodo bolnike zdravili specializanti družinske medicine. Večjo vlogo bodo, kot kaže, v prihodnje dobile tudi medicinske sestre. Neznank je še veliko. Na zadnji januarski dan je bilo v… »

Na ponedeljkovi konferenci razprava tudi o tem, ali stranka ostaja del koalicije

RTV Slovenija 09.02.2024
Pred ponedeljkovo konferenco Socialni demokrati ne skrivajo, da je stranka nesporno na eni najnižjih točk v zgodovini. Vse možnosti so na mizi, tudi izstop iz koalicije. Kot je v pogovoru za TV Slovenija potrdil predsednik Konference SD-ja Matevž… »

Naša junakinja belih strmin pokazala šokantne fotografije grozljive poškodbe

Zurnal24 09.02.2024
Minilo je leto dni od grozljive poškodbe, ki je zapečatila kariero Tine Robnik. Slovenska alpska smučarka Tina Robnik se je po koncu tekmovalne sezone 2022/23 pri 31 letih starosti odločila za konec tekmovalne poti. Njeno kariero so poleg nekaterih… »

Z levega brega Save so se slišali kriki na pomoč, držala se je za vejo

Necenzurirano 09.02.2024
V bližini črnuških vrtičkov v Ljubljani se je malo pred 18. uro odvila drama. Prvi so posredovali očividci, nato še gasilci in reševalci. Neka sprehajalka se je na levem bregu reke Save nedaleč od črnuških vrtičkov sprehajala s svojim psom. Kot… »

Množično Kurentovanje na Ptuju pritegnilo preko 750 udeležencev – kurentov

Spodnje Podravje 09.02.2024
V središču Ptuja je v sredo, na dan posvečen kurentovim in korantovim skupinam, potekal eden izmed vrhuncev letošnjega kurentovanja. Tradicionalna prireditev, ki se od leta 2017 odvija vsako leto, je tokrat privabila rekordno število udeležencev… »

Kljub napovedanemu poslabšanju vremena organizatorji 64. Kurentovanja strmijo k izpeljavi večine dogodkov

Spodnje Podravje 09.02.2024
Kljub napovedanemu poslabšanju vremenskih razmer organizatorji 64. Kurentovanja, ki poteka pod okriljem Javnega zavoda Ptuj, zagotavljajo, da bodo skoraj vsi napovedani dogodki izpeljani. To zagotovilo vključuje tudi nedeljski KarnevalFest –… »

Dober večer, svobodni svet

Delo 09.02.2024
Pokol v Gazi še traja. Spoznajmo imena umrlih. Delčka umrlih. V nadaljevanju lahko preberete: Na naslovnici Sobotne priloge je 257 imen in priimkov. Na seznamu so imena otrok, mlajših od enega leta, ki so bili v Gazi ubiti med 7. oktobrom 2023 in 1… »

Digitalno varni: Učinek Tiktoka

RTV Slovenija 09.02.2024
BBC dokumentarec prikazuje škodljive posledice objav na Tiktoku v resničnem življenju. Dokumentarec predvajamo v okviru akcije Digitalno varni, kjer opozarjamo na pereča vprašanja v družbi, povezana z uporabo zaslonov. Kaj imajo skupnega amaterski… »

V Sudanu 700.000 otrokom grozi najhujša oblika podhranjenosti

RTV Slovenija 09.02.2024
Sklad ZN-a za otroke (Unicef) je opozoril, da bo zaradi vojne v Sudanu letos 700.000 otrok najverjetneje trpelo za najhujšo obliko podhranjenosti, na desettisoče pa bi jih lahko umrlo, če se ne bo zagotovila dodatna pomoč. V Sudanu že deset mesecev… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem