Arhiv novic 09.02.2024

V Bohinju si želijo boljši internet

Dnevnik 09.02.2024
Nekateri Bohinjci tarnajo nad slabo internetno povezavo na svojih domovih, zaradi katere jim je oteženo tudi delo od doma. »Sam na našem koncu dojemam internet kot osnovno infrastrukturo,« pravi eden od krajanov Stare Fužine v Bohinju, ki opisuje, da… »

Tako Šarif kot Kan razglasila zmago na volitvah

RTV Slovenija 09.02.2024
Nekdanja pakistanska premierja in tekmeca na parlamentarnih volitvah Navaz Šarif in Imran Kan sta razglasila zmago na volitvah, ki so jih zaznamovali zamujeni izidi in nasilje med predvolilno kampanjo. Najprej je zmago na parlamentarnih volitvah… »

Scholz in Biden v Washingtonu pozvala kongresnike, naj potrdijo pomoč Ukrajini

RTV Slovenija 09.02.2024
Nemški kancler Olaf Scholz je na obisku v Beli hiši dejal, da želi podpreti prizadevanja ameriškega predsednika Joeja Bidna pri zagotavljanju sredstev za Ukrajino. Oba politika sta pozvala ameriški kongres, naj odobri dolgo odlašani paket vojaške… »

Trebanjci lovili Velenjčane in jih ujeli

Delo 09.02.2024
V derbiju pred 1300 gledalci rokometaši Gorenja in Trima remizirali. Celjani gladko ugnali Sviš, na lestvici Trebanjci ostajajo na vrhu. V derbiju 15. kola domačega rokometnega prvenstva sta se Gorenje Velenje in Trimo Trebnje razšla brez zmagovalca… »

Bodoči slaščičarji z najboljšim krofom

Dnevnik 09.02.2024
V organizaciji Turistično-gostinske zbornice Slovenije je že četrto leto zapored potekal izbor najboljšega krofa. Zmagovalec v kategorijah naj klasični krof Slovenije in naj inovativni krof Slovenije je letos BIC Ljubljana, smer slaščičarstvo… »

Dnevni horoskop za soboto, 10. februarja 2024

Zurnal24 09.02.2024
Spoštovali vas bodo zaradi razumnega, poštenega pristopa do situacij, ter prijaznosti in topline. Uspevalo vam bo uravnoteženje potencialno nasprotujočih si strani, sposobni boste objektivnega svetovanja. Močna in hkrati topla vibracija se bo… »

V Istri povprečno višji davki na počitniške hiše kot v Kvarnerju

Dnevnik 09.02.2024
Večina enot lokalne uprave na Hrvaškem je izkoristila spremembe zakona o lokalnih davkih in zvišala davek na počitniške hiše na najvišji možni znesek. Večina hrvaških mest in občin je izkoristila možnost, ki jo od začetka leta omogočajo… »

(Foto in video) Anton Medved: "Kmetje nikomur več ne zaupajo, ne levi ne desni opciji"

Necenzurirano 09.02.2024
Zadnje tedne kmetje v več evropskih državah s protesti opozarjajo na nevzdržne razmere v panogi, kot so cene pridelkov, obdavčitve, konkurenca iz uvoza in stroga okoljska pravila. S podobnimi težavami pa se srečujejo tudi slovenski kmetje, na kar so… »

Protest pred sejo o hidroelektrarnah

Delo 09.02.2024
Mladi proti vplivu investitorjev na zavod za varstvo narave, tam pravijo, da ne potrebujejo take podpore. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek naj bi bil na Zavodu za varstvo narave (ZRSVN) sestanek med ZRSVN in investitorji, ki naj bi si prizadevali… »

Jessica Diggins navdušila navijače v Canmoru, Anja Mandeljc prvič letos med trideseterico

RTV Slovenija 09.02.2024
Jessie Diggins je dobila preizkušnjo na 15 km prosto s skupinskim startom smučarskih tekačic za svetovni pokal v kanadskem Canmoru. Za 2,6 sekunde je ugnala Francozinjo Delphine Claudel. Anja Mandeljc je osvojila 28. mesto. Američanka Diggins je imela… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem