Arhiv novic 09.02.2024

Ljubljanska infekcijska klinika poka po šivih. Opozorila pred večjimi druženji v zaprtih prostorih.

RTV Slovenija 09.02.2024
Na ljubljanski infekcijski kliniki se že nekaj tednov spopadajo s povečanim številom obolelih. Prostih postelj ni, zaradi prostorske stiske so nekateri bolniki nameščeni kar na hodniku, številne premeščajo tudi na druge klinike. Proste postelje na… »

Foto: Ko so odprli njeno prtljago, jim je vzelo sapo

Necenzurirano 09.02.2024
Na letališču v nemškem Hannovru so se v teh dneh srečali z nadvse nenavadnim primerom tihotapstva. Neka Afričanka je v prtljagi tovorila kar 40 kilogramov pokvarjenega mesa. Carinski uradniki na letališču v Hannovru so se odločili pokukati v… »

Kdo in zakaj so očetu Klemna Žiberta odobrili posojilo za nakup prestižnega stanovanja

Necenzurirano 09.02.2024
Le nekaj mesecev po tem, ko je Hranilnica Lon očetu glavnega tajnika SD odobrila milijonsko posojilo za nakup luksuznega stanovanja, so na njena vrata potrkali inšpektorji Banke Slovenije. Kaj so ugotovili? Afera sodna stavba, zaradi katere je v torek… »

NEKOČ SO IMELI 7 GOSTILN, DANES NITI ENE: Obiskali smo predzadnjo istrsko vas pred mejo in zadnjo na tem koncu, kjer raste…

Regional 09.02.2024
V iskanju istrskih krajev z nenavadnim imenom smo se tokrat odpravili v Zazid, ki je predzadnja istrska vas pred Kraškim robom. Domačini so nam zaupali kar nekaj zanimivosti o njihovem kraju in nas z odprtimi rokami sprejeli v svoje domove. Pokazali pa… »

PIRANČANI, UMAKNITE SVOJA VOZILA NA VARNO: Morje bi naj poplavljalo vse do nedelje

Regional 09.02.2024
Od danes zvečer do nedelje zvečer bo v času najvišje jutranje in večerne plime v Piranu povišana gladina morja, je opozoril predsednik tamkajšnje civilne zaščite Robert Zirnstein. Najhuje bo med 9. In 10. uro zjutraj ter okoli 22. ure zvečer… »

Film o Milku Bambiču, ki je v prvem slovenskem stripu napovedal Mussolinijev propad

RTV Slovenija 09.02.2024
Slikar, ilustrator, likovni kritik in pisatelj Milko Bambič se je v zgodovino zapisal tudi kot avtor prvega slovenskega stripa, s katerim je leta 1927 pravzaprav napovedal propad Benita Mussolinija. O Bambiču govori novi dokumentarec V stanju rojevanja… »

Občinski uradniki s plačami prehitevajo župane

Delo 09.02.2024
Kljub odgovornosti županov njihove plače v dvanajstih letih višje le za odstotek. V nadaljevanju preberite: Povprečna neto plača slovenskih županov ne dosega niti dveh tisočakov. Plače zaposlenih na občinskih upravah in v javnih zavodih marsikje… »

Ucvrla sta jo z njegovo motorko, a se kmet ni dal

Necenzurirano 09.02.2024
Na avstrijskem Štajerskem se je odvila nova drama, v kateri sta glavni vlogi odigrala kmet in njegova motorna žaga. Pred nekaj dnevi smo poročali o vznemirljivem dogodku na širšem območju Gradca, kjer je 53-letnega kmeta med delom v gozdu napadla… »

Gasilci na terenu, po Štajerski pustošil vetrolom

Necenzurirano 09.02.2024
S podrtimi drevesi, ki so klonila zaradi močnega vetra, so imeli danes največ težav na Štajerskem. Opozorilo velja tudi za jutri. Meteorologi Agencije RS za okolje (Arso) so za danes zaradi vetrovnih razmer za večji del Slovenije izdali rumeno… »

Kmetje na Ptuju in po Sloveniji vzklikajo: ‘Dovolj je, zahtevamo spremembe!’

Spodnje Podravje 09.02.2024
V senci Ptuja, sredi slikovitih polj in vinogradov, kjer tradicija kmetovanja sega stoletja nazaj, so se kmetje zbrali, da bi izrazili svoje nezadovoljstvo in zaskrbljenost nad trenutnimi razmerami v kmetijstvu. V zgodnjih jutranjih urah so se zbrali… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem