Arhiv novic 09.02.2024

Največji vseh časov udaril: "Zame to sploh ne bo pravo prvenstvo"

Zurnal24 09.02.2024
Norveški biatlonski velikan ni zagovornik prepovedi uporabe fluora pri pripravi smuči v zimskih športih, saj se je s tem še povečal razkorak med najmočnejšimi reprezentancami in zasledovalci. Velikan svetovnega biatlona Norvežan Ole Einar… »

Semenya v javnem iskanju finančnih sredstev za pravni boj

RTV Slovenija 09.02.2024
Dvojna olimpijska prvakinja v atletiki Caster Semenya je zaprosila za pomoč pri financiranju njene pravne bitke proti predpisom, ki zahtevajo, da morajo športnice z visoko ravnjo testosterona jemati zdravila. "Primanjkuje nam sredstev. Pomagalo mi bo… »

Jutarnji list: hrvaški varuh konkurence proti največjim hrvaškim telekomom: ali so oškodovali uporabnike? Pri nas pa je vse…

Finance.si 09.02.2024
Postopek so začeli zaradi morebitnega prepovedanega dogovora o usklajevanju cen z uvedbo indeksne klavzule; pri nas je zgodba z operaterji skoraj identična, a za zdaj nihče ne naredi ničesar.… »

V Los Angelesu odkrili prvega od treh kipov v spomin na legendarnega Kobeja Bryanta

RTV Slovenija 09.02.2024
V Los Angelesu je bila pred tekmo z Denverjem posebna slovesnost. Odkrili so bronasti kip v čast enemu najboljših igralcev v zgodovini Lige NBA Kobeju Bryantu. Šestmetrski kip prikazuje Bryanta v beli majici s številko osem, ko visoko dvigne kazalec… »

Ozempic: novi sveti gral na tehtnici

Finance.si 09.02.2024
Pretirano bi bilo reči, da to in podobna zdravila za predebelega človeka in njegovo zdravje v vsakem primeru pomenijo odrešitev, sploh pa ne oprostitve osebne odgovornosti ob prehranjevanju.… »

Prvi gostje Slovencev bodo severni sosedi

Delo 09.02.2024
Evropska nogoemtna zveza je razkrila spored tekem lige narodov. Slovenska reprezentanca bo prvo tekmo igrala 6. septembra proti Avstriji. Po žrebu nogometne lige narodov je Evropska nogometna zveza Uefa razkrila tudi spored tekmovanja. Slovenija se bo za… »

Prepoznavni domači in tuji filozofi pretresajo vprašanje nasilja in interpretacije

RTV Slovenija 09.02.2024
V Ljubljani se odvija tretja mednarodna konferenca Slovenskega filozofskega društva in javni posvet z naslovom Nasilje in interpretacija, na katerem sodeluje več prepoznavnih humanistk, humanistov, družboslovk in družboslovcev. Konferenco in javni… »

BMW petica še kot karavanski, tudi električni, touring

Finance.si 09.02.2024
BMW 5 touring je spet preprosto karavanska petica. Spet bo najbolj uporabna serija 5, prvič bo električna, v družino serije 5 pa se je vrnil šestvaljni dizelski motor.… »

Informativni dnevi: koliko zaslužijo najbolje plačani poklici

Finance.si 09.02.2024
Bolje izobraženi so leta 2008 prejeli 93 odstotkov višjo plačo kot srednješolsko izobraženi, zdaj pa je razlika zgolj še dobrih 58 odstotkov… »

Informativnimi dnevi: koliko zaslužijo najbolje plačani poklici

Finance.si 09.02.2024
Bolje izobraženi so leta 2008 prejeli 93 odstotkov višjo plačo kot srednješolsko izobraženi, zdaj pa je razlika zgolj še dobrih 58 odstotkov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem