Arhiv novic 11.02.2024

Se mustang mach-E pelje kot mustang?

RTV Slovenija 11.02.2024
V Avtomobilnosti nadaljujemo preizkušanje supertestnega električnega mustanga mach-E in odgovarjamo na vaša vprašanja. Na vrsto je prišlo pričakovano vprašanje, se mach-e pelje kot mustang? Andrej Brglez odgovarja, da je to približno tako, kot če… »

Mjanmar: Hunta uvedla obvezno služenje vojaškega roka za mlade

RTV Slovenija 11.02.2024
Mjanmarska hunta je razglasila obvezno služenje vojaškega roka za vse mlajše moške in ženske v državi. Odločitev je prišla v času, ko ima hunta velike težave zajeziti oborožene uporniške sile, ki se po več delih države borijo za večjo… »

Kròf

Delo 11.02.2024
V tiskani in spletni izdaji Dela skupaj z ZRC SAZU soustvarjamo besede tedna. Ta teden smo izbrali besedo krof. Po drugi, dopolnjeni izdaji Slovarja slovenskega knjižnega jezika ima beseda krof dva pomena – ukvarjali se bomo le s prvim, da nam drugi ne… »

PRED KOPRSKIM SODIŠČEM JE PESTER TEDEN: Katere "bele ovratnike" bodo pripeljali pred roko pravice?

Regional 11.02.2024
V prihodnjem tednu se bo na mizah koprskih sodnikov znašlo nekaj odmevnih zadev, ki so že v preteklosti sprožale številne polemike. Tako bo v četrtek koprsko višje sodišče obravnavalo pritožbo tožilstva zaradi oprostilne sodbe Igorju Bavčarju… »

Takšna je Anamaria Goltes dobra dva meseca po porodu

Zurnal24 11.02.2024
“Prva skupna tekma,” je zapisal Luka Dončić na Instagramu. Prvega decembra preteklega leta je po svetu završalo, saj se je razvedelo, da sta košarkaški as Luka Dončić in njegova zaročenka Anamaria Goltes postala starša deklici Gabrieli… »

Prihodnost na starem koledarju

Delo 11.02.2024
Veliko bolj kot vrnitve v preteklost si Kitajci želijo, da bi bila prihodnost lepa, takšna, kot jo v letu 2024 obljublja leseni zmaj. V nadaljevanju preberite: Kitajci so znova nori na koledarje. Tiste, ki jih obesiš na steno. Tokrat na veliko iščejo… »

Pozor, za več skupin državljanov se izteka rok za prijavo dacarjem

Zurnal24 11.02.2024
V akcijo glede napovedi odmere dohodnine morajo vsi, ki sodijo v spodnje kategorije. Čez dobra dva tedna se izteče rok za oddajo kar nekaj napovedi za odmero davkov od dohodkov iz kapitala. Najpozneje do konca meseca je treba prijaviti prihodke od… »

Kje je hodil Caspar David Friedrich

RTV Slovenija 11.02.2024
Ob kateri reki je hodil, kakšno pokrajino je videl, katere ruševine obiskal ... Ob 250. obletnici Casparja Davida Friedricha smo nekaj lokacij, ki so vplivale na življenje in delo tega romantičnega umetnika, obiskali tudi mi. Takšni prizori ob reki… »

Po poteh Rimskega zidu

Domžalec 11.02.2024
V soboto, 17. februarja 2024, domžalsko planinsko društvo organizira planinsko – zgodovinsko obarvan izlet. Ogledali si boste dele najdaljšega rimskega spomenika pri nas na Slovenskem in sicer ostanke Rimskega zapornega zidu. Rimski zaporni zid (… »

Kako zveni književnost? Radijski utrinki, ki dokazujejo, da smo pesniška velesila.

RTV Slovenija 11.02.2024
V oddajah Programa Ars bo v prihajajočem tednu še kako živ spomin na besede Prešernovih lavreatk Erike Vouk in Miljane Cunta, pa seveda Franceta Prešerna. Med literarnimi oddajami pa je nekaj takih, ki bodo poslušalce najverjetneje pritegnile, da… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem