Arhiv novic 11.02.2024

ZMAGA NOVE GLASBENE GENERACIJE: Na Sanremu slavila Angelina Mango

Regional 11.02.2024
Angelina Mango je s pesmijo La noia (Dolgčas) zmagovalka 74. festivala italijanske popevke Sanremo 2024. Prvih pet mest je v celoti pripradalo izvajalcem, ki predstavljajo nove glasbene generacije in tržne trende. Nagrada kritikov, ki jo podeljujejo… »

Slavje najbolj kul diktatorja na svetu

Delo 11.02.2024
Salvadorci so na volitvah ponovno množično podprli brezkompromisnega predsednika Bukeleja, ki je v prvem mandatu radikalno zatrl smrtonosno divjanje tolp. V članku preberite: »Opozicijo smo strli v prah. Salvador, ki je bil nekoč najbolj nevarna… »

Otroci pregnali zimo na pustovanju v Domžalah

Domžalec 11.02.2024
Marsikje po Sloveniji imajo ta konec tedna vesel pustni vikend, kjer se odvijajo povorke in karnevali v vseh malo večjih mestih in po vaseh. Veliko različnih pustnih mask, v določenih krajih pa tradicionalne, zaščitene pustne maske, kot so Kurenti… »

Tatovi imajo najraje renaulte in nemške avtomobile

Delo 11.02.2024
Lani so izmaknili več avtomobilov kot v letih 2022 in 2021, a smo na srečo daleč od najslabših let. V prispevku preberite: Po podatkih policije je bilo lani ukradenih 566 motornih vozil, od tega 270 avtomobilov. Številki sta nekoliko slabši kot v… »

Išče se varuh človekovih dolžnosti

Delo 11.02.2024
Če izmenjava stališč poteka ob vzajemnem spoštovanju, ljudje lažje najdejo rešitve pri preprečevanju nasilja med najmlajšimi in najšibkejšimi. Desetega decembra lani je minilo 75 let, kar je bila sprejeta Svetovna deklaracija človekovih pravic… »

Zagonska podjetja vabljena v Zürich

Gorenjski glas 11.02.2024
Ljubljana – Zavarovalniška skupina Zurich (Zurich Insurance Group) je pred kratkim objavila peto edicijo globalnega tekmovanja v inovacijah Zurich Innovation Championship. Gre za največje tovrstno tekmovanje v zavarovalniški panogi na svetu, na… »

Višje plače tudi v Lidlu in Arrivi

Gorenjski glas 11.02.2024
Vse več delodajalcev se v zadnjem času odloča za dvig plač zaposlenim. Med njimi sta tudi podjetji Lidl in Arriva Slovenija. Regres v Lidlu bo znašal dva tisoč evrov. Komenda, Kranj – Več kot dva tisoč zaposlenih v Lidlu bo z marcem prejelo… »

Majdičev mlin ogroža okolico

Gorenjski glas 11.02.2024
Ruševine pogorelega Majdičevega mlina v Kranju postajajo vse bolj nevarne, zato so morali ta teden zapreti še občinsko cesto ob stavbi. Lastnik stavbe, podjetje Savski biseri, molči. Kranj – Majdičev mlin pod Jelenovim klancem v Kranju, ki ga je… »

Spomin na srečanje s papežem

Gorenjski glas 11.02.2024
Tako lep in nepozaben je bil obisk pri zaslužnem papežu Benediktu XVI. leta 2016, da so ga Dovžani, ki so se izleta udeležili, znova podoživeli minulo nedeljo na prijateljskem druženju in medse povabili nekdanjega slovenskega veleposlanika v… »

Festival gorniškega filma

Gorenjski glas 11.02.2024
Že 18. Festival gorniškega filma letos svojo polnoletnost slavi z najnovejšo domačo in svetovno gorniško filmsko produkcijo, spremljevalni program pa bodo obogatili zanimivi gostje, predavanja, pogovori, razstava in aktualna gorniška literatura… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem