Arhiv novic 11.02.2024

(Nedeljski dnevnik) Jernej Damjan, nekdanji smučarski skakalec: Padci hočeš nočeš pritegnejo gledalce

Dnevnik 11.02.2024
Po koncu aktivne kariere se vedno bolj uveljavlja kot komentator na Eurosportu, zaposlen pa je tudi v marketingu na Smučarski zvezi Slovenije. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste človeka videli prvič oziroma ste z njim prvič govorili, pa se vam je… »

Vreme tolče, odpadel celo eden glavnih pustnih karnivalov pri nas

Zurnal24 11.02.2024
Zaradi dežja so morali odpovedati pustni karneval v Cerknici. Na Ptuju pa bodo skrajšali mednarodno karnevalsko povorko. Obilne padavine in nadaljevanje slabe napovedi povzročajo nemalo težav turističnim delavcem, še posebej pred enim od vrhuncev… »

Nvidia vredna kot hongkonška borza, NLB korak od 100, BTC dva od 50 tisoč

RTV Slovenija 11.02.2024
Newyorški S & P 500, morda najpomembnejši delniški indeks na svetu, je prvič presegel 5000 točk. Pomemben mejnik ima slabo plat: še naprej je za njegovo rast zaslužna le peščica delnic. Po nekaj negotovih tednih se je spet prebudil bitcoin… »

Trump pravi, da bo Rusijo spodbujal, naj napade članice Nata

Zurnal24 11.02.2024
Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je napovedal, da bo v primeru vnovične izvolitve Rusijo spodbujal, naj napade tiste članice zavezništva Nata, ki za članstvo plačujejo premalo. Najbolj verjeten republikanski kandidat za predsednika ZDA… »

"Dobra stvar pri satiri zdaj je, da je vsak teden nekaj novega."

RTV Slovenija 11.02.2024
Prednost oddaje Kaj dogaja?, ki je satira na aktualne dogodke, je, da se težko ponavljaš, pravi "človek iz ozadja", komik in scenarist Jernej Celec. Snovi ne zmanjka, saj se ves čas nekaj dogaja, težko mu je bilo le v koronskem obdobju, priznava… »

Kolosalno

Delo 11.02.2024
Ni mi jasno, ali se s cestnim kolesom od česa odmikam ali se čemu približujem. Večinoma sem na teh poteh sam, saj je šlo včasih v dvoje, troje, 40 na uro skozi naselje, prepolno možnih štirikolesnih vpadnikov s stranskih uličic, s pogledom zgolj… »

11. Pustna povorka v Šentvidu pri Lukovici

Domžalec 11.02.2024
V organizaciji Turističnega društva Sv. Vid iz Šentvida pri Lukovici je na pustno soboto potekala že 11. pustna povorka z ocenjevanjem krofov. Tokrat je minila v znamenju dežnih kapelj, številnih pustnih šem, krofov in mišk ter dveh godb. V… »

Stiska otrok alkoholikov: Že ena varna oseba je dovolj, da lahko spremeni tok otrokovega življenja

RTV Slovenija 11.02.2024
Četrtina družin se spopada z izzivi alkoholizma, pogosto pa so otroci prvi, ki trpijo, in zadnji, ki prejmejo pomoč, ob mednarodnem tednu otrok alkoholikov opozarjajo v Društvu za pomoč otrokom alkoholikov. Življenje v družini, ki se spopada z… »

Slovenski javni uslužbenci do izobraževanj na področju letečih vozil

Zurnal24 11.02.2024
Slovenija je med prvimi začela z izobraževanjem javnih uslužbencev na področju letečih vozil. Pri izobraževanju ima pionirsko vlogo slovensko podjetje AV Living Lab. Pri AV Lining Lab izpostavljajo, da so droni so postali del našega vsakdanjega… »

Izdajal se je za policista in od 83-letnice zahteval nakazilo visokega zneska

Necenzurirano 11.02.2024
Ni dneva, da ne bi prekanjeni kujoni poskušali prevarati starejše občane. Tokrat opišimo primer, ki se je v petek pripetil na območju Innsbrucka v Avstriji. 83-letnica je prejela telefonski klic, zaradi katerega je takoj postala zaskrbljena. Na drugi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem