Arhiv novic 11.02.2024

Potopisno predavanje Geopark Karavanke v Preboldu

Savinjsko Šalaške 11.02.2024
Geopark Karavanke združuje 14 občin iz Slovenije in Avstrije, povezuje tudi pohodnike, saj se redno srečujejo v gorah in skupaj uživajjo v čudovitih pohodih. Območje je znano po svoji edinstveni geološki in naravni dediščini ter ponuja številne… »

Kmetje, ki kmetujejo ob vodotokih, so izgubili večje površine kmetijskih zemljišč

Savinjsko Šalaške 11.02.2024
Poslanec Andrej Kosi je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s kmetovanjem v varovalnih pasih vodotokov. Celotno poslansko vprašanje objavljamo spodaj: Spoštovani, v medijih sem zasledil informacijo, da so z… »

Vremenska napoved: Deževalo bo, ponekod celo snežilo

Zurnal24 11.02.2024
Ponoči bodo rahle padavine spet zajele večji del države. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija, je zapisano na… »

Ta izjemno slikovit hrvaški kraj blesti na seznamu skritih destinacij

Zurnal24 11.02.2024
Matador Network, največji neodvisni založnik popotniških publikacij na svetu, je objavil seznam desetih skritih destinacij, ki jih morate obiskati v letu 2024. Preteklo leto je naznanilo velik povratek turističnih potovanj po pandemiji covid-19, saj… »

Metuljčki minejo, ampak ljubezen je mnogo več od tega

Delo 11.02.2024
Pevka Nastja Gabor je spot za energično pesem Letim posnela v mondenem Monaku, vse do zadnjega pa je morala v kneževini skrivati veliko skrivnost. V nadaljevanju preberite: Koroška pevka Nastja Gabor je že kar nekaj let stalnica slovenskih odrov, v… »

Modna slama: trendi vsakdana

Domžalec 11.02.2024
Dobrodošli v moji novi rubriki, moji dolgoletni želji po pisanju, ki se uresničuje. Vedno sem si želela pisati za kak časopis, a krovna tema ni bila nikoli dovolj zrela, saj sem celo življenje razpeta med zgodovinskimi temami, modnim svetom… »

Pakistan: Uradni rezultati volitev potrdili zmago stranke nekdanjega premierja Kana

RTV Slovenija 11.02.2024
V Pakistanu so po dveh dneh štetja glasov objavili končne rezultate parlamentarnih volitev, na katerih so največ poslanskih sedežev osvojili neodvisni kandidati, ki jih podpira stranka zaprtega nekdanjega premierja Imrana Kana (PTI). Kandidati… »

Povprečen prebivalec Slovenije v letu 2022 ustvaril 487 kilogramov odpadkov

RTV Slovenija 11.02.2024
Povprečen prebivalec EU-ja je leta 2022 ustvaril 513 kilogramov komunalnih odpadkov. Slovenija je nekoliko pod tem povprečjem, saj je povprečen prebivalec pri nas predlani ustvaril 487 kilogramov odpadkov, od tega pa je bilo recikliranih 305… »

Borin zvezdnik priznal, da se ne misli podrediti Primožu Rogliču!

Zurnal24 11.02.2024
Aleksander Vlasov bo v novi sezoni dirkal zase, čeprav logika narekuje, da bi moral dirkati v službi Primoža Rogliča. Ruski kolesarski zvezdnik Aleksander Vlasov ni nikoli veljal za ekipnega igralca, temveč se mu je vedno šlo le za lasten uspeh… »

SPREMEMBE NA BOLJŠE ZA ITALIJANSKE SLOVENCE: V potnih listih imena z vsemi strešicami

Regional 11.02.2024
Slovenska imena in priimki bodo odslej pravilno zapisani tudi v italijanskih potnih listih. V tamkajšnjem sistemu za tiskanje potnih listov so imeli namreč dolgo časa vneseno le črko č, sedaj pa so vnesli tudi preostala dva šumnika. Podobnih težav… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem