Arhiv novic 11.02.2024

Možnost izbire, priročnost in omogočanje prilagodljivih, inteligentnih dobavnih verig za vaše tovorne pošiljke z družbo…

Finance.si 11.02.2024
Podjetja potrebujejo vzdržljivega, zanesljivega in prilagodljivega logističnega partnerja, ki jim bo pomagal krmariti po tem novem svetu, zlasti ko gre za velike pošiljke. V hitro razvijajočem se okolju svetovne trgovine, ki dobavne verige nenehno… »

Sistemi, ki rešujejo življenja - tokrat v avtobusih

Finance.si 11.02.2024
Življenjski prostor avtobusov je izredno raznovrsten. Sega od prevoza skozi mesto do službe ali šole ali pa gre za več tisoč kilometrov dolgo dopustniško vožnjo v potovalnem avtobusu po avtocestah po vsej Evropi.… »

Monika Ažman se je opravičila. Bo to dovolj?

Delo 11.02.2024
»Prva« medicinska sestra se je opravičila na način, da je žogico vrnila zdravnikom. Bodo ti vztrajali pri pozivu k njenemu odstopu z mesta državne svetnice? Predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev… »

V bližini Rima trije rotvajlerji razmesarili tekača

Necenzurirano 11.02.2024
Na obrobju mesteca Manzania, ki leži v bližini Rima, so v jutranjih urah trije rotvajlerji napadli tekača. Okoli 8.30 so v priljubljenem parku v bližini jezera Bracciano truplo našli sprehajalci. Takoj so poklicali reševalce, a žrtev napada psov… »

Kansas City v podaljšku ubranil naslov prvaka

RTV Slovenija 11.02.2024
Nogometaši Kansas Cityja so v podaljšku Super Bowla v Las Vegasu premagali San Francisco s 25:22 in s tem postali prva ekipa v zadnjih 19 letih, ki je ubranila naslov prvaka v Ligi NFL. Ob koncu tekme je spet blestel Patrick Mahomes. To je bila… »

Lendava kupila atelje Štefana Galiča, pravi etnografski zaklad strastnega zbiralca

RTV Slovenija 11.02.2024
V letu, ko mineva 80 let od rojstva akademskega slikarja in grafika Štefana Galiča, je Občina Lendava podpisala pogodbo o nakupu njegovega ateljeja. "Po skoraj 30 letih čakanja kot skupnost poravnavamo dolg do izjemne zapuščine sijajnega človeka in… »

Jernej Pikalo: Če SD želi obstati v parlamentu, mora narediti zamenjavo

Delo 11.02.2024
Katastrofalen padec javnomnenjske podpore SD je po njegovem pričakovan, a so vzroki za to še veliko, veliko globlji. S tokratnim gostom podkasta Moč politike Jernejem Pikalom, profesorjem politologije na ljubljanski fakulteti za družbene vede, za zdaj… »

Juventusu se po presenetljivem porazu proti Udineseju vse bolj izmika "scudetto"

RTV Slovenija 11.02.2024
Nogometaši Juventusa so doživeli hud udarec v boju za naslov italijanskega prvaka. Na zadnji tekmi 24. kroga Serie A so na stadionu Allianz zelo presenetljivo izgubili proti Udineseju z 0:1. Torinčani so s tem spodrsljajem zapravili priložnost, da bi… »

Konec dela v ladijskih zabojnikih: Nacionalni inštitut za biologijo zaživel v novih prostorih

RTV Slovenija 11.02.2024
Potem ko je več kot polovica izmed 160 sodelavcev Nacionalnega inštituta za biologijo preživela leta strpana v pomožnih prostorih, garažah in celo ladijskih kontejnerjih, je biotehnološko stičišče Nacionalnega inštituta za biologijo tik pred… »

Kurentovanje na Ptuju: Povorka navdušila kljub vremenskim spremembam, dežja na koncu ni bilo

Spodnje Podravje 11.02.2024
Organizatorji letošnjega Kurentovanja na Ptuju so se soočili z izzivom nepredvidenega dežja, zaradi česar so morali zadnji trenutek skrajšati traso nedeljske mednarodne karnevalske povorke in uvesti številne spremembe. Te prilagoditve so sprva… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem