Arhiv novic 11.02.2024

Koliko boste morali plačati za novo turistično takso v Grčiji ... ter kdaj in koliko za novo takso v Benetkah

Finance.si 11.02.2024
Grčija je s 1. januarjem 2024 uvedla podnebno takso v turizmu. Pogledali smo, kaj želi doseči s tem in kako se bo to poznalo v žepu turistov. Preverili smo še načrtovano novo vstopno takso za Benetke. In pogledali, kakšno namensko takso je… »

Ne boste verjeli, kateri naš TV obraz vstopa v politiko

Zurnal24 11.02.2024
Svoje dolgoletne izkušnje iz tujine želi uporabiti, da spremeni dosedanje delovanje slovenskih evroposlancev. Nekdanji dolgoletni dopisnik Radiotelevizije Slovenija in publicist Uroš Lipušček je napovedal kandidaturo na volitvah v Evropski parlament… »

V Celju so v zadnjih dveh dneh so trikrat pridržali 55-letno občanko

Savinjsko Šalaške 11.02.2024
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh dneh prejeli 685 klicev občanov. 180 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 68 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 66… »

Karel III. spregovoril prvič po skrb vzbujajoči diagnozi

RTV Slovenija 11.02.2024
Britanski kralj Karel III. je v soboto izrazil hvaležnost vsem, ki so mu želeli dobro po diagnozi raka. To je bil njegov prvi javni komentar, odkar je Buckinghamska palača objavila, da bo zaradi zdravljenja preložil nekatere kraljeve obveznosti. "Rad… »

Trener Kingsov Jim Hiller debitiral z zmago nad vročim Edmontonom

RTV Slovenija 11.02.2024
Hokejisti Los Angelesa so (s po dvema goloma v drugi in tretji tretjini) zanesljivo s 4:0 premagali Edmonton. Quinton Byfield je dosegel dva zadetka, pri drugem mu je podal Anže Kopitar. To je šele tretja zmaga Kraljev na zadnjih 17 tekmah. Zaradi… »

Letno doktorira približno enako število žensk kot moških, doktorice imajo 12 odstotkov nižje plače

RTV Slovenija 11.02.2024
Ob mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti, njegov namen jih je spodbuditi za kariero raziskovalk in opozoriti na enakopravne možnosti v znanosti, na pristojnem ministrstvu ocenjujejo, da smo dosegli velik napredek, a nas čaka še veliko dela. Po… »

Slovenska ženska štafeta presenetila s finalom na SP v Dohi

Dnevnik 11.02.2024
Slovenske plavalke Neža Klančar, Janja Šegel, Katja Fain in Hana Sekuti so na svetovnem prvenstvu v Dohi poskrbele za prvovrstno presenečenje in se z izidom 3:42,11 kot osme prebile v večerni finale na 4 x 100 m prosto. Začasno so na 17. mestu… »

BOMO SPLOH LAHKO ŠE JEDLI ČOKOLADO: Cena kakava na rekordni ravni

Regional 11.02.2024
Cene kakava so v petek tako na borzi v Londonu kot v New Yorku dosegle rekordne vrednosti. Dvig cen povzroča omejena ponudba kakava iz največjih pridelovalk Gane in Slonokoščene obale. Naraščajoče cene kakava sprožajo strah pred vplivom na ceno… »

Trinidad in Tobago prizadelo nepojasnjeno razlitje nafte

RTV Slovenija 11.02.2024
V Karibskem morju pred Trinidadom in Tobagom se je v začetku tedna v nepojasnjenih okoliščinah iz nasedle ladje razlila večja količina nafte. Razlitje ogroža najmanj 15 kilometrov obale na jugozahodu otoka Tobago, vključno z neokrnjenimi plažami… »

Električna scania bo na slovenskih cestah prepričevala naše prevoznike

Finance.si 11.02.2024
Prvi vtisi z električnim tovornjakom – scanio 25P z univerzalno nadgradnjo alubox, ki je namenjena mestni in primestni dostavi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem