Arhiv novic 22.04.2024

Zelenski vidi v ameriški pomoči priložnost za zmago, Rusija koristi za ameriško orožarsko industrijo

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prepričan, da Ukrajini nova ameriška vojaška pomoč prinaša priložnost za zmago nad Rusijo, medtem ko so v Moskvi prepričani, da bo imela korist le ameriška orožarska industrija. Rusija v zadnjih mesecih… »

Zapeljevanje pogleda: Žiga Kariž in Janez Janša

RTV Slovenija pred 27 dnevi
V dokumentarni seriji Zapeljevanje pogleda predstavljamo samostojno ustvarjalno pot vizualnega umetnika Žige Kariža in režiserja Janeza Janše. Žiga Kariž se je navduševal nad ulicami New Yorka in v seriji Teror=decor slikal teroriste Rdečih… »

Slovenski velikan v lov na Luko Modrića!

Zurnal24 pred 27 dnevi
Celje naj bi si v svoje vrste želelo zvabiti Luko Modrića, Real Madrid naj bi že obvestili o svoji nameri. Saga o tem, kje bo prihodnjo sezno nadaljeval svojo kariero nekdanji prejemnik zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu Luka Modrić, še… »

Evropa lani z rekordnim številom ekstremno vročih dni

Delo pred 27 dnevi
Zdravstveni sektor bo moral povečati odpornost na podnebne spremembe, opozarja poročilo WMO in C3S. V nadaljevanju preberite: Lansko leto je bilo najbolj vroče oziroma drugo najbolj vroče v Evropi. Temperature so bile 11 mesecev nad povprečjem… »

Upravičenci lahko zaprosijo za izposojo računalnika. Za zdaj "pretiranega navala" ni.

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Upravičenci lahko na javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad oddajo vlogo za dodelitev računalniške opreme v izposojo. Gre za 10.000 prenosnih računalnikov, ki jih je ministrstvo za digitalno preobrazbo kupilo lani poleti… »

V Kopru obliž na rane

Dnevnik pred 27 dnevi
Z izjemo Jelene Ribakina in Casperja Ruuda so teniške turnirje na pesku po Evropi osvajali izkušeni teniški igralci v četrtem življenjskem desetletju. Najbolj pozitivna novica za slovenski tenis minulega konca tedna je bila ta, da je na drugem… »

Ruski gledališčnici, obtoženi terorizma, kljub protestu strokovnjakov in javnosti ostajata v priporu

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Skoraj leto dni po aretaciji režiserka Evgenije Berkovič in dramaturginja Svetlane Petrijčuk ostajata v priporu. Oblasti se trudijo dokazati, da sta upravičevali terorizem, a ker se opirajo na trditve psevdoznanstvenikov, jih sodišče ne upošteva… »

Sporni s. p. Klemna Jakliča: Biznis v togi ustavnega sodnika

Dnevnik pred 27 dnevi
Ustavni sodnik Klemen Jaklič je bil šest let tudi samostojni podjetnik, podjetniško pot je zaključil šele aprila letos, tik preden je vprašanje dopustnosti njegove pridobitne dejavnosti pricurljalo v javnost. Postavlja se vprašanje, kaj je… »

Ponovno rdeča luč za ustanovitev preiskovalne komisije

Delo pred 27 dnevi
Do leta 2030 bi lahko vsak imel dostop do svojega vira obnovljive energije. Po mnenju premiera inflacijo poganjajo predvsem storitve. V nadaljevanju preberite: Do leta 2030 bi v Sloveniji lahko zgradili dovolj sončnih elektrarn, da bi vsako gospodinjstvo… »

Nataša Pirc Musar: Primer Jaklič je treba razčistiti do konca

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Komisija za preprečevanje korupcije je uvedla predhodni preizkus glede ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ki je bil med opravljanjem funkcije pet let tudi popoldanski samostojni podjetnik. Jaklič je pojasnil, da je opravljal raziskovalno delo. Komisija… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem