Arhiv novic 22.04.2024

Kompromis med lepoto in uporabnostjo

Delo pred 27 dnevi
Mercedes-benz GLC coupe je lepo zaobljen športni terenec Prtljažnik ima veliko litrov, a je nizek. V prispevku preberite: Avtomobilov ne kupujemo vedno z razumom. Kvečjemu je marsikdaj ravno obratno in nas najbolj prepriča oblika. Na zunanjost… »

Še eno jumbo govorjenje o pomoči Kijevu

Delo pred 27 dnevi
V EU sicer ne varčujejo z besedami o podpori pri samoobrambi Ukrajine, a iz njih le težko nastanejo dejanja. V nadaljevanju preberite: Tudi Evropska unija naj bi sledila ZDA pri povečanju dobav orožja in streliva Ukrajini za obrambo pred rusko… »

Kako so se pisci slovenske moderne znašli v češkem literarnem okolju?

RTV Slovenija pred 27 dnevi
V Vili Zlatica v Ljubljani je vrata odprla razstava Slovenska literarna moderna v češkem okolju; z njo se bodo poklonili jutrišnjemu svetovnemu dnevu knjige in počastili današnji rojstni dan pisateljice Zofke Kveder. Posebna pozornost v okviru… »

Hopsi s kar 46 točkami igralcev s klopi presenetili Krko

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Košarkarji Hopsov s Polzele so v 26. krogu Lige Nova KBM premagali Krko z 98:95. Po trojki Bačvića je Krka ob koncu rednega dela izsilila podaljšek, v katerem so gostitelji po zaostanku z 91:92 dosegli šest točk zapored. Vladimir Vranić je dosegel… »

Dnevni horoskop za torek, 23. aprila 2024

Zurnal24 pred 27 dnevi
Zavedati se boste začeli, da je spontano delovanje sicer simpatično, vendar vam ne zagotavlja, da bi opazili vse podrobnosti. Želeli boste narediti nekaj posebnega, vendar ne bodite presenečeni, če boste pri tem naleteli na nestrinjanja. Razne… »

Mama malega Bineta: "To je najgrši grob na svetu, saj v njem počiva tvoje telo"

Necenzurirano pred 27 dnevi
Kruta usoda je hotela, da se je lanskega decembra za vedno poslovil mali Bine, ki je izgubil boj z boleznijo. Zdaj pa sta njegova starša sporočila, da sta mu uredila "zadnji dom na zemlji". Konec lanskega leta je množica na pokopališču v Črni na… »

V srednjo šolo z avtomobilom, kaj pa parkiranje?

Necenzurirano pred 27 dnevi
Parkirnih mest za vse dijake, študente in zaposlene ob Šolskem centru Novo mesto ni dovolj. Kazni zaradi nepravilnega parkiranja dodaten stres za maturante, a šola ni dolžna zagotoviti brezplačnega parkiranja za vse. Obstajajo tudi alternativne… »

Moška kriza srednjih let

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Ali tako imenovana andropavza oziroma moška menopavza res obstaja? Je upad testosterona obvezen del staranja? In zakaj nova pobarvana pričeska, motor ali mlajša partnerica ne pomagajo? Kaj o mitih in resnicah krize srednjih let pravijo Ranko Babić… »

Na svetovni dan Zemlje je narava uradno sprejeta kot glasbenica

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Glasbeniki lahko zdaj naravo navedejo kot soizvajalca v pesmih, v katerih so uporabljeni zvoki narave, in namenijo del dobička v okoljevarstvene namene. "Nenadoma se je narava prikradla v umetnost," pravi Brian Eno, sodelavec pri pobudi Sounds Right. Na… »

Vroča razprava o častnih meščanih Ljubljane

Dnevnik pred 27 dnevi
Ljubljanski mestni svet je danes odločal o podelitvi nazivov častni meščan za leto 2024. Kljub pripombam nekaterih opozicijskih svetnikov je večina, ki jo sestavljata Lista Zorana Jankovića in Gibanje Svoboda, letos naziv podelila dvema… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem