Arhiv novic 22.04.2024

Prebivalci Anhovega in Deskel po novem priključeni na vodni vir Mrzlek

RTV Slovenija pred 28 dnevi
V Desklah v občini Kanal ob Soči so slovesno odprli priključek na vodni vir Mrzlek. Priključitev so prebivalci zahtevali po onesnaženju pitne vode julija 2020. Večina sredstev za projekt je bila zagotovljena iz državnega proračuna. Predsednik… »

Ukrajina ostaja brez konkretnih zavez glede dobave sistemov zračne obrambe

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Ukrajina tudi po ponedeljkovem zasedanju zunanjih in obrambnih ministrov držav članic EU-ja v Luxembourgu ostaja brez konkretnih zavez glede dobav dodatnih sistemov zračne obrambe, ki so trenutno ključna potreba ukrajinske vojske. "Države članice se… »

Izrael slovensko veleposlanico poklical na pogovor

Mladina pred 28 dnevi
Izraelsko zunanje ministrstvo je zaradi glasovanja za članstvo Palestine v Združenih narodih na pogovor poklicalo slovensko veleposlanico. Izraelsko zunanje ministrstvo je v nedeljo zaradi glasovanja za članstvo Palestine v Združenih narodih na… »

»Slovenija je bila do vstopa v EU res zgodba o uspehu«

Mladina pred 28 dnevi
IZJAVA DNEVA. "Slovenija je do našega vstopa v EU v mnogočem res bila zgodba o uspehu. Je pa ta zgodba vsebovala tudi nekatere manj pozitivne plati, ki smo jih kot probleme občutili kasneje, v kontekstu vstopanja v evrsko območje. Tu mislim zlasti na… »

»Smo na pragu novega totalitarizma«

Mladina pred 28 dnevi
IZJAVA DNEVA. "Smo na pragu novega totalitarizma. Ne gre za fašistično ali komunistično doktrino, gre za totalitarizem žametnih rokavic, ki ga ne občutimo, a ki nas bo udaril z železno pestjo." "Ta novi totalitarizem vodi v kaos duha in zelo možno… »

Žižek: Ljudje ne težijo k resnici, ljudje bežijo od resnice

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Desni populizem je levici ukradel revolucijo z vdorom v ameriški kongres, saj so sanje vseh levičarjev, da zbrano ljudstvo vdre na sedež oblasti, je v pogovoru z Marcelom Štefančičem dejal filozof Slavoj Žižek. Kot je v pogovoru v oddaji Marcel… »

Mestni šoli za mestni gozd

Domžalec pred 27 dnevi
V aprilu, ko obeležujemo tudi dan prostovoljstva in dan Zemlje, je bila 12. aprila 2024 organizirana posebna akcija v sodelovanju z Občino Domžale. Na območju Šumberka so se združile moči 55 učencev osnovne šole Domžale in Venclja Perka skupaj z… »

Inter z zmago na mestnem derbiju osvojil jubilejni 20. "scudetto"

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Nogometaši Interja so v velikem slogu osvojili jubilejni 20. "scudetto". V 33. krogu Serie A so na mestnem derbiju na San Siru premagali Milan z 2:1. Črno-modri imajo pet krogov pred koncem neulovljivih 17 točk naskoka. Inter je po Juventusu postal… »

Foto: Poškodovanega delavca s strmega gozdnega pobočja dvignili z vitlom helikopterja

Necenzurirano pred 27 dnevi
Na območju občine Dravograd se je na strmem pobočju v gozdu pripetila delovna nesreča. Danes nekaj po 9.30 se je na Goriškem Vrhu pri delu v gozdu poškodoval delavec. Poškodovanega so na kraju oskrbeli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva… »

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Necenzurirano pred 27 dnevi
Policiaj prosi za pomoč pri iskanju pogrešane Mojce Fartek. Tržiški policisti so bili danes okoli 19.30 obveščeni, da je pogrešana 56-letna Mojca Fartek, iz Retenj, občina Tržič. Pogrešana je visoka okoli 165 cm, ovalnega obraza in svetlih las… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem