Arhiv novic 26.04.2024

Novi strateški partner Lefebvre napovedal naskok Olimpije na naslov v štirih letih

RTV Slovenija pred 23 dnevi
V železniškem muzeju je vodstvo Olimpije predstavilo številne novosti. Klub se želi dvigniti na vseh ravneh. Alexandre Lefebvre je novi strateški partner pri zmajih, ki bodo v novi sezoni zelo okrepljeni. Cilj je neposredna uvrstitev v končnico… »

DVK določila rokovnik za izvedbo posvetovalnega referendumskega trojčka

Dnevnik pred 23 dnevi
Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji sprejela rokovnik za izvedbo referendumskih opravil za izvedbo treh posvetovalnih referendumov ki bodo 9. junija. Referendumska kampanja se bo začela 9. maja. Volilni odbori bodo isti kot pri volitvah… »

SELFI Z MEDVEDOM MORDA NI DOBRA IDEJA: Po fotografiranju z medvedjo družino je pristala v bolnišnici

Regional pred 23 dnevi
Neprevidnost in nevednost sta jo skoraj stali življenje. 72-letna Škotinja, ki se je v Romuniji želela fotografirati z medvedjo družino, je kmalu spoznala tveganost svojega početja. Pri "lovu" za popolno fotografijo jo je medvedka napadla, zaradi… »

Negotova prihodnost založništva v javnem interesu

Delo pred 23 dnevi
Javno pobudo glede stabilnejše prihodnosti založništva v javnem interesu podpisuje 14 predstavnikov slovenskih založb. V javni pobudi slovenskih knjižnih založnikov, ki delujejo v javnem interesu, najprej opredeljujemo zgodovino in genezo ureditve… »

Nova Zelandija in digitalni dolar

Delo pred 23 dnevi
Centralna banka Nove Zelandije raziskuje uvedbo centralne bančne digitalne valute. V nadaljevanju preberite: V času, ko se globalni finančni sistem nezadržno pomika v digitalno dobo, Nova Zelandija preučuje možnosti in oblikuje strategijo za uvedbo… »

Najprej sanacija Stare Cinkarne, več let za dokumentacijo

Delo pred 23 dnevi
Več kot 650 hektarov ožjega dela Celja je preobremenjenega s težkimi kovinami, zato je za civilne iniciative vladni odlok veliko razočaranje. Vlada je ta teden sprejela odlok o določitvi degradiranega okolja in programa ukrepov za izboljšanja… »

KAKO K ZDRAVNIKU MED PRAZNIKI?

Savinjsko Šalaške pred 23 dnevi
Med prazniki bo urnik zdravniških ambulant nekoliko drugačen, so objavili s strani Zdravstvenega doma Nazarje. Splošni ambulanti na Ljubnem in v Lučah bosta obratovali kot običajno. Sicer pa se lahko med 29. 4. in 3. 5. v primeru neodložljivih stanj… »

Rezar bo podal naznanilo suma kaznivega dejanja zaradi odtekanja tajnih podatkov

Delo pred 23 dnevi
Po njegovem prepričanju obstaja utemeljen sum, da so tajni podatki z zaprtega dela pričanja Bobnarjeve in Lindava nepooblaščeno prešli na Knovs. Aleš Rezar, predsednik preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume vpletanja politike v policijo, je v… »

Praznične dni uvaja festival oranžnih vin

Delo pred 23 dnevi
V Izoli se danes predstavlja 60 vinarjev iz osmih držav. Jutri se v Padni začenjajo dnevi oljčnega olja in bledeža. V Izoli danes gostijo vinarje iz različnih delov Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke, Srbije in Gruzije. Že… »

Na tla med živali – kakšne sledi pušča človekova vloga v svetu narave

RTV Slovenija pred 23 dnevi
V Kabinetu UGM se predstavlja italijanska umetnica, ki s svojim ustvarjanjem raziskuje okoljske, družbene in kulturne spremembe. Tokrat jo zanima napetost, ki jo človeško dominiranje nad naravo povzroča v njegovem odnosu do živali. Multimedijski… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem