Arhiv novic 09.05.2024

VINAKOPER PONOVNO NAVDUŠUJE! Letošnji izkupiček na Vinistri so tri zlate in dve srebrni medalji

Regional 09.05.2024
Bučen aplavz je včeraj na podelitvi že 30. mednarodnega vinskega festivala in tekmovanja Vinistra prejela tudi vinska klet Vinakoper. Prihajajoči vikend, 10. in 12. maj, bo Poreč odet v znamenju vin, gosti namreč že 30. jubilejni mednarodni vinski… »

Grkom skrbi povzročata poškodbi bratov Andetokumbo

RTV Slovenija 09.05.2024
Thanasis Andetokumbo bo moral na operacijo ahilove tetive, zaradi česar bo izpustil kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. Prav tako je vprašljiv nastop Janisa Andetokumba na turnirju, ki bo v Pireju. Grčija je do zdaj le štirikrat zaigrala na… »

POSLEDICE POŽARA NA VODOPIVČEVI HUJŠE, KOT JE SPRVA KAZALO: Družina ostala na cesti (FOTO)

Regional 09.05.2024
Kot smo danes že poročali je v zgodnjih jutranjih urah prišlo do požara v Semedeli, na Vodopivčevi ulici. Poleg štirih avtomobilov in motorja je ogenj zajel tudi hišo, za katero se je izkazalo, da ni več primerna na bivanje. Iz koprske mestne… »

Kakšna bo usoda gotovine v Sloveniji? O vpisu uporabe v ustavo še strokovna skupina.

RTV Slovenija 09.05.2024
Člani ustavne komisije DZ-ja so se na današnji seji strinjali o ustanovitvi strokovne skupine, ki bo razpravljala o vpisu uporabe gotovine v ustavo. To namreč z več kot 56.000 podpisi državljanov zahteva združenje Povezani smo. Glede obravnave… »

V ŠKOCJANSKIH JAMAH NE ŽELIJO REKORDNIH OBISKOV: Spletna prodaja se je izkazala za dobro rešitev

Regional 09.05.2024
V Parku Škocjanske jame opažajo, da želi vedno več obiskovalcev vsaj del prostega časa preživeti v naravi, med prazniki pa je zanimanje za obisk Škocjanskih jam še večje. Včasih je celo preobsežno, zato se je spletna prodaja, ki omogoča tudi… »

Naslovnica nove Mladine / KRIVI ZA VSE

Mladina 09.05.2024
Stranka Levica, ki si v vladi prizadeva za bolj solidarno družbo, postaja tarča napadov z vseh strani. V petek izide nova Mladina! V 19. letošnji številki, ki bo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani na voljo od petka, 10. maja… »

Požrta obljuba Kosovu zapira vrata Sveta Evrope

Delo 09.05.2024
Posebni Ameriški odposlanec za Balkan Gabriel Escobar je pred slovesom s sedanjega položaja zaostril retoriko. V nadaljevanju preberite: ​Neizpolnjena obljuba o ustanovitvi zveze srbskih občin bi Kosovo lahko stala članstvo v Svetu Evrope, je… »

Prazniki za nov kaos na slovenskih cestah

Zurnal24 09.05.2024
V številnih evropskih državah so se danes množično podali na pot. Četrtkovo jutro je na slovenskih avtocestah zaznamovala gneča. Kolone so nastajale predvsem na štajerski avtocesti, pa tudi na primorski in gorenjski. Malce po 9. uri je na odseku… »

Obupani zaradi deklice Danke: Odgovore naj bi imela ena oseba

Zurnal24 09.05.2024
Po več kot mesecu dni iskanja pristojnim še ni uspelo najti trupla 2-letne deklice Danke Ilić. Resnico o tem, kje je, naj bi poznal le en človek. Odgovora na vprašanje, kje je truplo deklice Danke Ilić, še vedno ni. Kot poroča Blic, naj bi to… »

Utemeljevanje EU zgolj z zgodovino, vojnami in delitvami ne zadošča več

Delo 09.05.2024
Velika ruska agresija na Ukrajino je še posebej očitno pokazala, kako EU zamuja pri vzpostavljanju strateške avtonomije. V nadaljevanju preberite: »Evropa ne bo nastala naenkrat ali v skladu z enotnim načrtom. Gradila se bo z dosežki, ki bodo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem