Arhiv novic 09.05.2024

Nekdanja skakalna velesila na robu preživetja? "Razmere so težke"

Zurnal24 09.05.2024
Nekdanja skakalna velesila Finska se je pred novo sezono v smučarskih skokih znašla v velikih težavah. Finska smučarska zveza se je znašla v finančnih težavah, ki skakalcem zaenkrat pošteno onemogočajo načrtovanje priprav na novo sezono. Kot… »

Bambie Thug propalestinska goblinsko gremlinski/a čarovnik/ca z Evrovizije

Necenzurirano 09.05.2024
Bambie Thug irski/a predstavnik/ca na evrovizijskem tekmovanju, je s svojo pojavo na letošnjem evrovizijskem podiju požel/a množično zanimanje. Uporablja zaimke oni/njih, (ki se jih lažje uporablja v angleščini, kot v slovenščini, ki še ni… »

Naziv častne meščanke in meščana Julijani Žibert in Janezu Koželju

Delo 09.05.2024
Na Ljubljanskem gradu slovesna podelitev najvišjih občinskih priznanj in nagrad. Sredi aprila so se mestni svetniki odločili, da bodo laskavi naziv častna meščanka in meščan Ljubljane letos podelili sociologinji Julijani Žibert in Janezu… »

Prikaz nasprotnih dejstev AIPA, k.o.

Delo 09.05.2024
Prikaz nasprotnih dejstev AIPA, k.o., v zvezi s člankom ''Imetniki avtorskih pravic šest let niso prejemali honorarjev", objavljenim 8. aprila 2024. Absolutno ne drži navedba, da imetniki pravic šest let niso prejemali honorarjev. AIPA je vsako leto… »

Za razvitejšimi zaostajamo zaradi prenizke dodane vrednosti v industriji

Delo 09.05.2024
Predelovalne dejavnosti so v lanskih težjih energetskih razmerah ustvarile 12 odstotkov nižji neto dobiček in imele realno nižjo dodano vrednost na zaposlenega. V nadaljevanju preberite: Slovensko gospodarstvo je lani ohranilo nivo prihodkov iz leta… »

Vrača se Pisarna: iz podjetja Dunder Mifflin se selimo v časopisno redakcijo

RTV Slovenija 09.05.2024
NBC-jeva pretočna platforma Peacock je prižgala zeleno luč za nove dele humoristične nanizanke Pisarna (The Office). To ne bo nadaljevanje ali vnovični zagon prejšnje Pisarne, pač pa nov "lažni dokumentarec", ki bo spremljal življenje časopisne… »

Pariz nam je dal krila, ampak nismo roboti; s Švico moramo postaviti piko na i

Delo 09.05.2024
Blaž Janc bo vpisal 100. nastop, ko bo Slovenija nocoj v Kopru gostila Švico v kvalifikacijah za SP. Z Barcelono lovi popolno sezono. Žal mu je za Celje PL. V nadaljevanju preberite: Morda bi slovenski rokometaši posegli še višje od šestega mesta… »

DO GRADBENEGA DOVOLJENJA V DIGITALIZIRANI OBLIKI: Znano, kdaj se bo sistem uvedel v obalnih upravnih enotah

Regional 09.05.2024
Sistem eGraditev, ki bo v celoti digitaliziral postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja, je kot prva marca uvedla postojnska upravna enota. Danes sta se ji pridružili enoti Ilirske Bistrice in Cerknice, do konca leta jih načrtujejo še 12, so… »

Slovenija na pesmi Evrovizije – 31 let sodelovanja in uspehov

Necenzurirano 09.05.2024
Pred nami je 68. izbor za pesem Evrovizije, kar pomeni, da je svet vse od leta 1956 dobil že 67 zmagovalnih skladb. Tekmovanje je bilo prvič prirejeno leta 1956, in dosedaj odpadlo le enkrat – leta 2020 zaradi pandemije. Koga vse smo Slovenci že… »

Mala Olinka v prometni nesreči umrla z babico, a njeno srce bije naprej

Necenzurirano 09.05.2024
Starša sta sprejela najtežjo odločitev; hčerkini organi so rešili življenja trem mladim bolnikom. 58-letni voznik osebnega avtomobila, ki je 2. maja v središču mesta Trebičevo na Češkem zbil babico z dvema vnukinjama, je obtožen povzročitve… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem