Arhiv novic 09.05.2024

"Kitajska zasedba tajvanskega proizvajalca čipov TSMC bi bila uničujoča za ameriško gospodarstvo"

RTV Slovenija 09.05.2024
Ameriška ministrica za trgovino Gina Raimondo je dejala, da bi bil morebiten kitajski napad na Tajvan in zaseg proizvajalca čipov TSMC "popolnoma uničujoč" za ameriško gospodarstvo. Gina Raimondo na zaslišanju v predstavniškem domu ameriškega… »

Jasmin Kurtić: Na Južnem Tirolskem se počutim, kot bi bil doma

Delo 09.05.2024
Nogometni reprezentant posebej za Delo o uspehu njegovega kluba FC Südtirol, bližnjem euru v Nemčiji in italijanskih navadah ter okusni hrani. V nadaljevanju preberite: V Bolzanu na italijanskem severu smo obiskali našega nogometnega reprezentanta… »

Slovenska bakla se je na poti do Pariza ustavila tudi v Lukovici

Domžalec 09.05.2024
Tudi Občina Lukovica se je pridružila projektu pred začetkom olimpijskih iger v Parizu, da bi promovirala ne samo olimpijsko gibanje in njegove vrednote ampak tudi promocijo športa in ob tem podprla slovenske olimpijce, ki bodo Slovenijo zastopali na… »

V Mariboru v omejenem obsegu zagnali drugo ambulanto za neopredeljene, kmalu tudi nova koncesionarka

RTV Slovenija 09.05.2024
V začetka tedna je v Mariboru začela delovati še druga ambulanta za paciente brez osebnega zdravnika, ki pa bo za zdaj po odločitvi ministrstva odprta le dvakrat po štiri ure na teden. V kratkem se pod Pohorjem odpira tudi nova koncesijska ambulanta… »

Mladenič, ki je vreden 500 milijonov: 17 letni Pau Cubarsi podaljšal z Barcelono

Dnevnik 09.05.2024
Iz nogometnega kluba Barcelona so sporočili, da so podaljšali sodelovanje s komaj 17 letnim branilcem Pauom Cubarsijem. Mladi nogometaš je Kataloncem obljubil zvestobo do leta 2027, odkupna cena za njega pa po pogodbi znaša kar 500 milijonov evrov… »

V OSPREDJU UKREPI ZA ODPRAVO POSLEDIC POPLAV: Vlada je začela pripravljati proračuna za 2025 in 2026

Regional 09.05.2024
Vlada je danes opravila prvo proračunsko sejo in tako začela proces priprave proračunov za leti 2025 in 2026, je povedal minister za finance Klemen Boštjančič. Sedaj bodo s predlagatelji finančnih načrtov usklajevali odhodke, druga proračunska… »

FRANCIJA SE PRIPRAVLJA NA BOJ PROTI GOLJUFOM: Za prepoznavnost prevar so izdali tudi aplikacijo

Regional 09.05.2024
Francoske oblasti se pripravljajo na boj proti pričakovanemu valu goljufij, katerih tarča naj bi bili milijoni obiskovalcev iz tujine, ki bodo Francijo obiskali zaradi letošnjih poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger, poroča agencija AFP. Gre za… »

#foto Ljubljana: Škisova tržnica letos v soncu

Dnevnik 09.05.2024
V zadnjih letih je Škisova tržnica postala znana kot »festival blata in dežja«, saj je prireditev vedno potekala v dežju. Letos je predsednica zveze Škis Teja Vogrinec študente nagovorila v sončnem vremenu. »Danes si morate študenti vzeti čas… »

#Intervju Francesca Albanese, posebna poročevalka ZN o okupiranih palestinskih ozemljih: Prioriteta mora biti zaustavitev…

Dnevnik 09.05.2024
Francesca Albanese je italijanska mednarodna pravnica, ki že dve leti zaseda mesto posebne poročevalke Združenih narodov o okupiranih palestinskih ozemljih. Podobno kot njeni predhodniki bije plat zvona zaradi vse hujših življenjskih razmer najdlje… »

Direktorjem, poslancem in ministrom plače 40 odstotkov navzgor

Zurnal24 09.05.2024
Vlada bo sindikatom jutri predstavila predlog spremenjene uvrstitve direktorskih in funkcionarskih plač. Vlada se s sindikati javnega sektorja že več mesecev pogaja o odpravi plačnih nesorazmerij in prenovi plačne lestvice. Pogajanja naj bi bila… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem