Arhiv novic 09.05.2024

Tega si o možu Rebeke Dremelj niti slučajno ne bi mislili

Zurnal24 09.05.2024
Skoraj neverjetno ... Naša pevka, podjetnica in s predstavo Jamska ženska po novem tudi stand-up komičarka Rebeka Dremelj uspehov ne žanje le na odrih. Njen najbolj goreči oboževalec je zagotovo soprog Sandi, s katerim sta zaljubljena že 25 let… »

Rdeči križ si želi več mladih prostovoljcev

Delo 09.05.2024
Pred največjo humanitarno organizacijo je več izzivov, kot so staranje prebivalstva, klimatske spremembe in digitalizacija. V Rdečem križu Slovenije (RKS) dela več kot 10.500 prostovoljcev. Lani so v okviru 56 območnih združenj oziroma približno… »

BeeTea ali ne biti v Domžalah?

Domžalec 09.05.2024
Biti ali ne biti v Domžalah? Dvomljivcem naj položimo na srce, da Domžalčani ljubimo slamnike, čebele in kulinariko. Zato so se člani turističnega podmladka OŠ Venclja Perka z mentoricama Darjo Hristovski Kandušer in Katjo Erban odločili… »

Belgija: štirinajstletnico v gozdu kar dva dni posiljevali in mučili mladoletniki

Dnevnik 09.05.2024
Belgijska policija preiskuje skupinsko posilstvo in mučenje štirinajstletne deklice v gozdu, kamor naj bi jo zvabil njen fant. Osumljenih naj bi bilo deset mladoletnikov, starih med enajst in 16 let. V gozdu na območju kraja Kortrijk na severozahodu… »

Moretti, Garrone in Rohrwacher: moderni klasiki naznanijo Teden italijanskega filma

RTV Slovenija 09.05.2024
Z najnovejšim filmom režiserja Nannija Morettija, politično komedijo Svetlejša prihodnost, se v Slovenski kinoteki začenja Teden italijanskega filma. Pod naslovom Ustvarjati film projekt sočasno poteka v več državah, letos že sedmič zapored tudi… »

Kornelija Ajlec: Slovenija brez EU dolgoročno ne more obstati

RTV Slovenija 09.05.2024
Očetje Evropske unije bi bili z njo danes zadovoljni, je v oddaji Ob osmih dejala predstojnica oddelka za zgodovino na Filozofski fakulteti v Ljubljani Kornelija Ajlec. Če je bila Evropska unija zamišljena kot združena Evropa, unija, temelječa na… »

Gneča na cestah: zaradi praznikov v sosednjih državah ponekod že nastajajo zastoji

Dnevnik 09.05.2024
Zaradi praznika Jezusovega vnebohoda, ki ga danes praznujejo v nekaterih sosednjih državah, in začetka počitnic v delu Nemčije in Češke, se je tudi na naših cestah povečal promet. Največja gneča nastaja na gorenjski avtocesti. Praznik Jezusovega… »

Pirc Musar na pogrebu Mance Košir tudi iz tega osebnega razloga

Zurnal24 09.05.2024
Tega nismo vedeli. Drugega maja je odjeknila vest, da je v 77. letu starosti umrla novinarka in publicistka Manca Košir. Na ljubljanskih Žalah so se od nje poslovili včeraj. Odprtih je bilo kar sedem žalnih knjig, pred katerimi se je naredila ogromna… »

NLB bo v šestih letih podvojila bilančno vsoto

Delo 09.05.2024
Največja slovenska banka predstavlja strategijo, s katero bi do konca desetletja dobiček presegel milijardo evrov. V nadaljevanju preberite: Rast obsega poslovanja bo v prihodnjih letih bolj umirjena, in ne več tako skokovita, kot je bila do zdaj… »

Čakanje na domačo veselico v Pragi že zelo dolgo

Delo 09.05.2024
Na jutrišnji petek uvod v športni praznik na Češkem. Tako kot leta 2015, takrat tudi z risi, tekme svetovnega prvenstva v Pragi in Ostravi. V nadaljevanju preberite: Po uspešni misiji naših risov v Bolzanu je napočil trenutek za osrednje svetovno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem