Arhiv novic 09.05.2024

Zakaj so se prekomerno razrasle alge v Savi Dolinki?

Dnevnik 09.05.2024
Društvo za varstvo okolja Bled je policijo obvestilo o sumu storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničenja okolja, saj menijo, da bi bilo lahko razraščanje alg v Savi Dolinki posledica izpustov iz centralne čistilne naprave Jesenice. Tam… »

Japonska dovolila ulov brazdastih kitov: Kiti so pomemben vir prehrane

RTV Slovenija 09.05.2024
Japonska je pet let po izstopu iz Mednarodne komisije za kitolov (IWC) napovedala, da bo znova dovolila ulov brazdastih kitov, saj so po besedah Tokia kiti pomemben vir japonske prehrane. Po izstopu iz IWC-ja leta 2019 je Japonska znova dovolila… »

OTVORITEV POLETJA V KOPRU: Prihaja Mokra čista 10ka 2024

Regional 09.05.2024
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) tudi letos pripravlja enega svojih najbolj prepoznavnih projektov za študente. V sredo, 29. maja, se bo v Centru športov na mivki v Kopru odvijala Mokra čista 10ka 2024. Obljubljajo, da bo… »

Stranki DeSUS in Dobra država vložili skupno listo kandidatov za evropske volitve

RTV Slovenija 09.05.2024
Stranki DeSUS in Dobra država sta vložili skupno listo za evropske volitve, katere nosilec je Uroš Lipušček. Ob vložitvi je poudaril mir kot osrednji gradnik celotne družbe ter prizadevanja proti centralizaciji in povečanju konkurenčnosti EU-ja… »

Potrjeno! Smučarski skoki na pragu velike spremembe

Zurnal24 09.05.2024
Direktor tekmovanj v smučarskih skokih Sandro Pertile je potrdil, da so na sredinem zasedanju FIS komisije za smučarske skoke, ki je potekalo v Sloveniji, razglabljali o veliki spremembi, ki se očitno kmalu obeta v smučarskih skokih. Kot je za… »

Hrvaški prevzem še enega slovenskega podjetja

Delo 09.05.2024
Na slovenski trg je Adria Dental Group vstopila z naložbo v Primadent. Zdaj so prevzeli Dentalni center Kovačič iz Ljubljane. Največja zobozdravstvena skupina v Srednji in Jugovzhodni Evropi Adria Dental Group (ADG) je prevzela ljubljanski Center za… »

"SRCE IN DUŠA PRVE POMOČI": Prvi posredovalci se pripravljajo za zahtevno poletno sezono

Regional 09.05.2024
V primerih nenadne bolezni, kjer je nujna takojšnja zdravstvena pomoč, so prvi posredovalci tisti, ki lahko preprečijo morebitne usodne posledice. Tako so posredovali kar dvakrat tudi med vikendom v koprskem zaledju. Prav vloga prvega posredovanja je… »

Na Viru se bo kmalu odprlo Pasje igrišče

Domžalec 09.05.2024
V mesecu aprilu so se zaključila dela za ureditev pasjega igrišča na Viru, ob rekreacijski poti v bližini kolesarskega poligona. Odprtje igrišča je predvideno konec maja, po zatravitvi. Občina Domžale bo s Pasjim igriščem zagotovila prostor… »

NA SEZNAMU 'NAJBOLJ ISKANIH' V SLOVENSKI ISTRI: Raziskovalci prosijo za pomoč, išče se progasti gož (VIDEO)

Regional 09.05.2024
Prva iskalna akcija progastega goža v slovenski Istri se je pred štirimi leti izkazala za zelo uspešno, letos pa jo je Nacionalni inštitut za biologijo ponovil. Domačine in obiskovalce zato prosijo, da jim pomagajo pri informacijah o pojavljanju te… »

Najobetavnejša imena mlade slovenske umetnosti: predstavijo se nominiranci za nagrado OHO

RTV Slovenija 09.05.2024
V Galeriji P74 vrata odpira razstava nominirancev nagrade skupine OHO 2024. Za nagrado so nominirani Maja Bojanić, Lucija Rosc, Dominik Štibernik in Nežka Zamar. Na dan zaprtja razstave, 28. maja, bo znan tudi letošnji lavreat ali lavreatka. Maja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem