Arhiv novic 09.05.2024

Dobra novica za Srbijo, slaba za Slovenijo

Delo 09.05.2024
Nogometna reprezentanca Srbije bo tekmec Slovenije na letošnjem evropskem prvenstvu. Dober mesec pred začetkom letošnjega evropskega prvenstva v nogometu so boljše volje v taboru reprezentance Srbije, ki bo 20. junija v Münchnu drugi tekmec izbrane… »

Mladinsko in člansko Sankukai državno prvenstvo v karate športnih borbah

Domžalec 09.05.2024
V soboto, 11. maja 2024, ob 15. uri se bo v telovadnici Osnovne šole Venclja Perka odvijalo vrhunsko tekmovanje v športnih bojih, ki bo zaznamovalo jubilejno leto Karate kluba Domžale. Na sobotnem Državnem prvenstvu Sankukai karate zveze Slovenije se… »

Vodstvo FDV protest študentov podpira in je nanj ponosno

Delo 09.05.2024
Približno 50 študentov je prespalo na FDV, kjer bodo vztrajali, dokler fakulteta in univerza ne privolita v njihove zahteve. V sredo zgodaj popoldne se je z okupacijo velike predavalnice fakultete za družbene vede (FDV) začela tretja študentska… »

Branko Ravnik novi prehranski varuh

Delo 09.05.2024
Nekdanji uslužbenec kmetijskega ministrstva in bivši direktor kmetijsko-gozdarske zbornice je bil najprimernejši med šestimi kandidati. Vlada je na današnji seji izdala odločbo o imenovanju Branka Ravnika za varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano… »

Ervin Kosi, novi državni sekretar pri Mateji Čalušić

Dnevnik 09.05.2024
Vlada je 24. aprila Blaža Germška razrešila s položaja državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu, danes pa za njegovega naslednika, kot smo napovedali, imenovala Ervina Kosija, namestnika generalnega direktorja agencije za kmetijske trge Mirana… »

Nadal za uvodno zmago v Rimu garal skoraj tri ure

RTV Slovenija 09.05.2024
Rafael Nadal je uspešno začel svoje nastope na teniškem mastersu serije 1000 v Rimu. V 1. krogu je v treh nizih premagal belgijskega kvalifikanta Zizouja Bergsa, ki je dobil uvodni niz s 6:4, naslednja dva pa Španec s 6:3 in 6:4. V odločilnem nizu je… »

Zlati lev za življenjsko delo avstralskemu režiserju Petru Weiru

RTV Slovenija 09.05.2024
Na najstarejšem filmskem festivalu na svetu, katerega predsednica žirije bo letos igralka Isabelle Huppert, bodo z zlatim levom za življenjsko delo nagradili avstralskega režiserja Petra Weira, znanega po filmih Društvo mrtvih pesnikov in Trumanov… »

V PORTOROŽU O PRIHODNJI SMUČARSKI SEZONI: Bo v hitrih disciplinah obvezna uporaba zračne blazine? (VIDEO)

Regional 09.05.2024
Mednarodna smučarska zveza (Fis) bo po spomladanskih sestankih odborov v Portorožu toliko spremenila tekmovalni koledar za sezono 2024/25, da v njej ne bo zaporednih smukov v enem tekmovalnem koncu tedna. Vzrok za to je porast poškodb med tekmovalkami… »

RAZSTAVA ARHITEKTURNIH REŠITEV V KOPRU: Tako bo izgledala nova stavba Fakultete za vede o zdravju (FOTO)

Regional 09.05.2024
Ena večjih nalog Načrta investicij UP 2023–2030 je izgradnja stavbe Fakultete za vede o zdravju, kar bo omogočilo tako izboljšanje kvalitete študija za sedanje študijske programe, kot snovanje novih, ki so nepogrešljivi za širšo družbo in… »

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

Necenzurirano 09.05.2024
Radio se veseli! Dosegla jih je namreč vesela novica, ki je obarvala dan z neizmerno radostjo in srečo. Jure Ličen, dolgoletni in priljubljeni radijski voditelj, ki nas je dolga leta zjutraj budil z vedrim glasom in pozitivno energijo, je prvič postal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem