Arhiv novic 09.05.2024

Zelenski / »Če to ni nacizem, kaj je?«

Mladina 09.05.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je obrambo njegove države pred rusko agresijo primerjal z ukrajinskimi prizadevanji za poraz nacistične Nemčije. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob današnji obletnici konca 2. svetovne vojne v… »

Mala Opal se je rodila gluha, zdaj sliši

Necenzurirano 09.05.2024
Operacija je trajala vsega 16 minut, deklica, ki se je rodila gluha, pa zdaj ne potrebuje več slušnega vsadka. V Združenem kraljestvu odmeva primer male, komaj 18 mesecev stare Opal Sandy, ki se je rodila popolnoma gluha, zato je morala od rojstva… »

Mati svojega otroka s posebnimi potrebami vrgla v kanal, poln krokodilov

Necenzurirano 09.05.2024
V Indiji je bil konec tedna ubit 6-letni otrok s posebnimi potrebami, potem ko ga je mati vrgla v kanal, kjer redno opažajo prisotnost krokodilov, poročajo svetovni mediji. Grozodejstvo je mati storila po ponavljajočih se prepirih z možem, ki je… »

DANES PRIČAKUJTE GNEČO V SMERI PROTI HRVAŠKI: "Kritičnih" v prometu bo ta mesec še osem datumov, preverite katerih

Regional 09.05.2024
Danes je zaradi praznika Jezusovega vnebohoda pričakovan povečan promet iz tujine proti Hrvaški, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi današnjega praznika v Avstriji, Franciji in Nemčiji do 22. ure velja omejitev… »

Učitelj informatike pijan spolno nadlegoval dve mladoletni učenki

Necenzurirano 09.05.2024
BiH pretresa primer spolnega nadlegovanja dveh dijakinj Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića v Mrkonjić Gradu. Učitelj informatike naj bi jima pijan ukazal, da se slečeta. V Mrkonjič Gradu v BiH so prijeli učitelja informatike na tamkajšnji osnovni… »

Okoli skalnatega planeta je najverjetneje ozračje

Delo 09.05.2024
Vendar planet 55 Cancri e je peklenski in na njem ni življenja. Raziskovalci so s pomočjo vesoljskega teleskopa James Webb zaznali atmosfero okoli planeta 55 Cancri e, skalnatega eksoplaneta, od nas oddaljenega okoli 41 svetlobnih let. Kot so sporočile… »

VIDEO: Raiven s tem sprožila govorice, ali je v razmerju z dekletom

Zurnal24 09.05.2024
Oboževalci so presenečeni. Naši pevki Raiven se je v torek s pesmijo Veronika uspelo prebiti v finale Eurosonga, ki bo to soboto. Po razglasitvi rezultatov je s svojo ekipo od veselja poskočila v zrak in pri tem poljubila plesalko. Posledično se je… »

Dovolj ima! Dvakratni svetovni prvak pri vsega 26 letih končal kariero

Zurnal24 09.05.2024
Dvakratni svetovni prvak v umetnostnem drsanju, Japonec Shoma Uno, je danes pri 26 letih napovedal svojo tekmovalno upokojitev. V sporočilu na družbenih omrežjih je med drugim zapisal, da so bila njegova leta, ki jih je preživel na ledu, "čudovita"… »

Tujci kot mana z neba ali vesoljni potop

Dnevnik 09.05.2024
A. je doma v eni od nesrečnih afriških držav, eni tistih s preveč rudnih bogastev in premalo demokracije. V Slovenijo je prišel pred nekaj leti kot najstnik, slovenščino govori tekoče. Ima dve službi: trikrat na teden dostavlja hrano z motorjem… »

Iranski režiser Mohamad Rasoulof obsojen na osem let zapora in bičanje

RTV Slovenija 09.05.2024
Iransko sodišče je režiserja Mohamada Rasoulofa obsodilo na osemletno zaporno kazen, na bičanje in zaseg premoženja, je potrdil umetnikov odvetnik. Njegovo filmsko ustvarjanje naj bi namreč ogrožalo državno varnost. Odvetnik Babak Paknia, ki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem