Arhiv novic 09.05.2024

Tadej Pogačar danes po makadamu

Dnevnik 09.05.2024
V šesti etapi dirke po italiji med krajema Viareggio - Rapolano Terme bodo kolesarji po poti vozili tudi po makadamskih cestah. Mnogi napovedujejo, da bi lahko to ustrezalo tudi slovenskemu kolesarju in vodilnemu na Giru Tadeju Pogačarju. Pogačar ima… »

Včeraj so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo

Savinjsko Šalaške 09.05.2024
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 182 klicev občanov. 54 klicev je bilo interventnih. 17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 20 s področja… »

Preudarnost je najbolj pogrešana beseda v oblikovanju politike EU

Savinjsko Šalaške 09.05.2024
V nadaljevanju je izpostavil, da EU potrebuje v naslednjih petih letih preudaren premislek o vodenju reform in t.i. prehodov. Nosilka liste kandidatov za volitve v Evropski parlament Romana Tomc je podrobneje predstavila manifest. Izpostavila je, da je… »

Golobovim bo štrene mešala tudi Mojca Šetinc Pašek

Zurnal24 09.05.2024
Klemnu Grošlju se bo pridružila še ena odpadnica Svobode. Tik pred zdajci, rok za oddajo list kandidatov za evropske volitve poteče jutri, se je za to, da sodeluje v volilni tekmi odločila tudi Mojca Šetinc Pašek, nekdanja poslanka Gibanja Svoboda… »

Labrini Athanasopoulou in Konstantinos Sachos, Grka v Ljubljani

Necenzurirano 09.05.2024
Izbirala je med Parizom in Ljubljano … ter izbrala Ljubljano. Resno, presenečeno lovim sapo, Ljubljano pred Parizom? Ja, pravi Labrini Athanasopoulou, izbrala sem s srcem. In ima tako zdaj Ljubljana eno doktorico fizike in eno grško taverno več… »

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

Necenzurirano 09.05.2024
Tik ob meji med Avstrijo in Italijo so avstrijski cariniki ustavili voznika s sumljivo velikim številom kletk v avtomobilu. Natlačenih v 12 transportnih kletkah je milo cvililo 30 malih kužkov, veliko premladih za odvzem pasjim mamam in daljšo pot… »

Pregled leta 2024, I. del: (ne)spregledani slovenski alternativni albumi

RTV Slovenija 09.05.2024
V MMC-ju bomo letos pozorneje spremljali slovenske alternativne glasbene izdaje. Izpostavljamo 15 zasedb, ki so do maja letos vzbudile naše zanimanje in se povzpele nad presežke ne le žanrske kategorije, ampak tudi splošnih glasbenih izdaj. V izogib… »

S psom v hribe odgovorno in preudarno

Domžalec 09.05.2024
Psi so vse pogosteje del družine in njene člane spremljajo tudi na izletih in počitnicah. Med drugim jih lastniki s seboj vzamejo v hribe in gore. Pri tovrstnih preizkušnjah je potrebna velika mera odgovornosti. Cilj mora biti preudarno izbran glede… »

Finski kapetan nokavtiral Kosmatince, Tkachuk spravil na kolena Pastrnaka

Delo 09.05.2024
Hokejisti kluba Florida Panthers so v drugi tekmi polfinala vzhodne konference NHL, ki jo je zaznamoval tudi zvezdniški pretep, z ledu odpihnili Boston Bruins. Hokejisti moštva Florida Panthers so se v drugi tekmi polfinala vzhodne konference NHL… »

Po desetletjih znova našli izgubljeni satelit

Delo 09.05.2024
Z različnimi radarji in senzorji vesoljske agencije in drugi redno spremljajo več kot 27.000 objektov. V tirnicah okoli našega planeta je okoli 9900 delujočih satelitov, če prištejemo še nedelujoče, pridemo do številke okoli 11.500. Še veliko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem