Arhiv novic 10.05.2024

Trump šokiral: Neverjetno, kaj je pripravljen narediti za milijardo dolarjev

Zurnal24 10.05.2024
Bivši predsednik ZDA Donald Trump je direktorjem naftnih podjetij v ZDA obljubil, da bo odpravil vse politike v korist okolja, če zberejo milijardo dolarjev za njegovo predsedniško kampanjo. Washington Post, ki se sklicuje na udeležence srečanja… »

Zakaj gospodarstvo vztrajno navija za oblikovanje regij

Finance.si 10.05.2024
Po mnenju severnoprimorske gospodarske zbornice bi bile regije veliko bolj relevantni partnerji obmejnim območjem in veliko bolj konkurenčne v Evropi. »Z uvedbo formalnih regij bi bili veliko bolj relevantni partnerji obmejnim območjem in veliko bolj… »

Puklavec Family Wines: gradijo na premijskem segmentu, saj povpraševanje raste

Finance.si 10.05.2024
Klet Puklavec Family Wines zadnja leta doživlja preobrazbo – povečujejo obseg izdelkov najvišje kakovosti, spreminjajo organizacijsko kulturo, načrtujejo za pet milijonov evrov vlaganj. »Prodajni segment preusmerjamo v izdelke višje dodane… »

Državni gozdar – partner ali parazit?

Finance.si 10.05.2024
Na trgu z lesom zaudarja po nedopustnem izkoriščanju monopolnega položaja in žaganju pomembne veje slovenske industrije. Klasičen primer, ki zahteva poseg države.… »

Naj minister Maljevac pove, ali je kdaj bival v airbnbju

Finance.si 10.05.2024
Kako pametno obdavčiti stanovanja, pomagati mladim in kje so pravica, smisel in pokončnost tovrstnih platform.… »

DRASTIČNA SPREMEMBA NA RADIJSKIH POSTAJAH PO DOLGO LETIH: Druga najbolj predvajana skladba je Carpe Diem (VIDEO)

Regional 10.05.2024
Zavod IPF vsako leto predstavi uradne podatke o največkrat predvajanih skladbah na slovenskih radijskih postajah v minulem letu. V letu 2023 je na prvem mestu Miley Cyrus z uspešnico Flowers, na drugem mestu največkrat predvajanih skladb, ki so jih… »

VČERAJŠNJA REKORDERJA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Bila sta kar dva, ki se jima je zelo 'mudilo'

Regional 10.05.2024
Prometni policisti so v četrtek na avtocesti pri Senožečah ujeli kar dva prekrškarja, ki sta močno presegla omejitev dovoljene hitrosti, vozila sta 199 oz. 207 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Koper. Ob 18.41 so prometni policisti… »

Jesenice od 1. julija brez mestnega potniškega prometa

Delo 10.05.2024
Še naprej bo nemoteno potekal medkrajevni javni linijski prevoz potnikov, prav tako bodo normalno po običajnem voznem redu vozili tudi šolski avtobusi. Občina Jesenice s 1. julijem ostaja brez mestnega potniškega prometa. Na razpis, ki ga je občina… »

Odločni morda

Dnevnik 10.05.2024
Potem ko je slovenska vlada v sredo zvečer najavila, da bo v četrtek sprožila postopek priznanja Palestine, smo težko pričakovali novinarsko konferenco premierja Roberta Goloba, ki naj bi včeraj to zgodovinsko odločitev tudi objavil. Toda Golob je… »

Farmacevtom uspelo, kar ni še nikomur

Zurnal24 10.05.2024
Podrli so rekord, ki je veljal več kot pol stoletja. Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so pod taktirko trenerja Xabija Alonsa podrli 60 let star klubski rekord. V vseh tekmovanjih so nepremagani že 49 tekem zaporedoma. Od uvedbe evropskih tekmovanj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem