Arhiv novic 10.05.2024

Puidgemont bi rad bil spet predsednik Katalonije

Dnevnik 10.05.2024
Sedem let po neuspešnem poskusu odcepitve bodo v nedeljo potekale volitve v katalonski parlament. Zmaga se zopet obeta katalonskim socialistom, ki so Sanchezova stranka v regiji. Tokrat bi jim lahko uspelo prevzeti oblast v Kataloniji. Možno je tudi, da… »

Incident v Rimu: Đokovića po zmagi zadela aluminijasta steklenica v glavo

RTV Slovenija 10.05.2024
Novak Đoković je v 2. krogu turnirja serije 1000 v Rimu izločil Corentina Mouteta s 6:3 in 6:1. Ko je prvi igralec sveta podpisoval avtograme navijačem, je s tribune priletela aluminijasta steklenica in ga zadela v glavo. Potreboval je zdravniško… »

Macklemore: Od "belega raperčka" do prvega glasu protesta

RTV Slovenija 10.05.2024
Ironično je, kako se je Macklemora vedno odpravljalo kot "mehkega" belega raperja – nikdar ni bil uvrščen med tiste, ki jih imamo za velikane ameriškega rapa. A 40-letnik je s propalestinsko himno Hind's Hall nenadejano postal prvi glas upora… »

Za vodenje zadružnikov se potegujeta Borut Florjančič in Niko Maver

Dnevnik 10.05.2024
Člani Zadružne zveze Slovenije (ZZS) bodo 30. maja na občnem zboru volili novega predsednika. Kandidata sta dva – sedanji predsednik Borut Florjančič, ki je na tem položaju od junija 2020, in Niko Maver, ki je bil trideset let direktor tolminske… »

Novi trener slovenskih skakalk že naletel na prvo težavo

Zurnal24 10.05.2024
Jurij Tepeš, ki je na položaju glavnega trenerja ženske skakalne ekipe nasledil Zorana Zupančiča, je že dodobra zavihal rokave, nekaj preglavic mu povzroča samo poškodba Nike Vodan (prej Križnar). Nekdanji smučarski skakalec Jurij Tepeš se je… »

Nizozemec Joost Klein zaradi incidenta ostal brez generalke. Žirije ocenile njegov četrtkov nastop.

RTV Slovenija 10.05.2024
Nizozemski evrovizijski predstavnik Joost Klein ni smel nastopiti na petkovi večerni generalki, ki jo ocenjujejo strokovne žirije. Kot so sporočili organizatorji, je vzrok za to "incident, v katerega je bil vpleten". "Trenutno še preiskujemo incident… »

Stavimo, da še nisi kupoval tako ugodno

Zurnal24 10.05.2024
Enostavnost nakupovanja še nikoli ni bila na tako visokem nivoju, saj je nakup oddaljen le eno spletno trgovino stran. Shoppster, eden največjih slovenski spletnih trgovcev, vas sprašuje, če je cena še vedno vaš glavni dejavnik odločitve o nakupu… »

Mbappe potrdil odhod iz PSG

Zurnal24 10.05.2024
Francoski velezvezdnik po sedmih letih zapušča pariški klub. Kylian Mbappe je potrdil, da bo po koncu sezone zapustil francoskega prvaka Paris Saint-Germain. Novega kluba ni izdal, že dolgo pa se govori, da bo postal igralec madridskega Reala, poroča… »

VSE BITKE Z VETROM PIRANČANKE LIN PLETIKOS: Razkrila najbolj zanimivo stvar, ki jo je doživela med jadranjem (INTERVJU)

Regional 10.05.2024
Na letošnje poletne olimpijske igre, ki bodo potekale v Parizu, se podaja pet slovenskih jadralnih posadk. Pred kratkim si je s tretjim mestom v razredu ILCA 6 olimpijsko vstopnico priborila tudi Lin Pletikos. Pirančanka prihaja iz jadralske družine in… »

Zorčič: Na dan volitev bo pet glasovnic, ena za evropske volitve in štiri za tri referendume

RTV Slovenija 10.05.2024
Iztekel se je rok za vložitev kandidatnih list za sodelovanje na evropskih volitvah. Liste je vložilo 12 list, a Piratska stranka Slovenije ni zbrala zahtevanih 1000 podpisov. Ko bodo vse liste potrjene, bo Državna volilna komisija opravila žreb… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem