Arhiv novic 10.05.2024

Od sončnih elektrarn do polnilnic in souporabe vozil

Delo 10.05.2024
Podjetja se vse bolj zavedajo pomena trajnosti, zelene energije in energetske samopreskrbe, za kar iščejo vedno nove rešitve. V Sloveniji je bila po podatkih spletnega portala za fotovoltaiko, to je portala PV, lani presežena magična meja 1 GW… »

Veliko golobov

Delo 10.05.2024
Na tragediji Palestincev Golob ne želi delati kampanje. Vlada Roberta Goloba je sprejela sklep, v katerem predlaga priznanje Palestine kot neodvisne in suverene države v mejah iz leta 1967. K temu je postavila dva odložilna pogoja - dogovora o premirju… »

Znani občinski gradbinec bo obnovil tudi Palačo Cukrarna

Delo 10.05.2024
Med šestimi ponudniki izbrano podjetje Makro 5 Gradnje. Projekt je ocenjen na okoli deset milijonov evrov. V nadaljevanju preberite: Gradbeno podjetje Makro 5 Gradnje, ki pospešeno končuje gradnjo Športnega centra Ilirija, je na občinskem razpisu… »

Končno bi prišli v isti razred kot Slovenija

Delo 10.05.2024
Nobena demografska politika ne bo izboljšala demografske slike države bolje kot stalna gospodarska rast. V nadaljevanju preberite: Dve dobri novici sta kljub trudu Hine in več nacionalnih medijev na Hrvaškem ostali v povolilni megli. Pričakovano, saj… »

Starša zanikata, da sta naročila in celo plačala umor

Delo 10.05.2024
Tožilstvo zakoncema Bajželj očita, da sta najela morilca za Amarja Tričića, da bi maščevala sinovo smrt. V nadaljevanju preberite: »Nisem kriv. Nič ne vem o kakšnem morilcu in pa o kakšnem denarju za umor. Nikogar nisem iskal za umor.« Tako je… »

Režiserja obsodili na zapor in bičanje

Dnevnik 10.05.2024
Iranskega režiserja Mohamada Rasoulof​a, dobitnika zlatega medveda leta 2020 za film Zla ni o smrtni kazni v Iranu, so obsodili na osem let zapora in bičanje zaradi kršitve nacionalne varnosti. Priznanega iranskega filmskega ustvarjalca in zmagovalca… »

Vspon na stolp

Delo 10.05.2024
Na ta stolp sem se povzpela že velikokrat, a me še vedno zabolijo oči, ko pogledam napačno napisano besedo. Moje znanje slovnice še zdaleč ni popolno. Lovim se pri sklanjanju tujih imen, včasih se zalotim, da ne vem, ali se nekaj napiše skupaj ali… »

Naivneže vabijo z lažnimi oglasi in znanimi obrazi

Delo 10.05.2024
Tudi s podobo Delovih izdaj nepridipravi poskušajo prepričati v investiranje z zajamčenim donosom. V nadaljevanju preberite: Spletni goljufi nikoli ne počivajo, v teh dneh pa smo bili opozorjeni na kar dve prevari, v katerih so zlorabili podobo naše… »

Evropa opušča industrijo, opozarja gospodarstvo

Delo 10.05.2024
Preprostih rešitev za vse ni, dražji plin ogroža evropsko energetsko intenzivno industrijo, ta pa oživlja v ZDA. V nadaljevanju preberite: Na soočenju na GZS so opozorili, da se Evropa zaradi visokih cen energije, tako plina kot elektrike, še naprej… »

S pripadnostjo do strateškega uspeha

Delo 10.05.2024
Slovenija ima odlične javne ustanove z osebjem, ki je s pripadnostjo vrednotam skupnosti lahko zgled, kako do kakovostnih javnih storitev. Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani je ena tistih javnih ustanov, ki dosegajo strateške cilje in žanjejo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem