Arhiv novic 10.05.2024

Za čim bolj privlačno urbano mobilnost

Delo 10.05.2024
Pri uporabnikih je priljubljeno digitalno plačevanje zaradi hitrosti, varnosti in enostavnosti. Trenje zaustavlja stvari. Pri sodobni mobilnosti, še posebno urbani, si ga želimo čim manj, ne le pod kolesi prevoznih sredstev, temveč tudi pri plačilu… »

Mir, s katerim zrejo v nas

Dnevnik 10.05.2024
Brazilski fotograf Sebastião Salgado, ki smo ga pred osmimi leti v Ljubljani spoznavali na razstavi Geneza, se zdaj predstavlja v bližnji soseščini, na tržaškem razstavišču Salone degli Incanti. Razstavo Amazônia, ki bo na ogled do 13. oktobra… »

Uvodnik / Spet

Mladina 10.05.2024
Ta teden je družba Panvita, največja domača agroživilska skupina, ki ima v najemu kar 3000 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč, večinoma v Prekmurju, dobila novega večinskega lastnika. Čeprav je po vseh razvitih državah v zadnjem desetletju… »

Krivi za vse

Mladina 10.05.2024
Stranka Levica, ki si v vladi prizadeva za bolj solidarno družbo, postaja tarča napadov z vseh strani. Od volitev sta minili dve leti, od začetka delovanja vlade 21 mesecev. Vmes se je zgodilo marsikaj, poplave, zaostale reforme, spori v poslanskih… »

»Evropo lahko reši samo levica«

Mladina 10.05.2024
Boštjan Nedoh, filozof. Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen iz Evropske ljudske stranke, v katero sta vključeni tudi slovenski parlamentarni stranki SDS in Nova Slovenija, je na soočenju »spitzenkandidatov« v Maastrichtu nedavno… »

Minister SD enako kot minister SDS

Mladina 10.05.2024
Zakaj bo minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek za pisanje dveh ključnih zakonov za izhod iz premoga najel zasebno podjetje Senka Pličaniča? Osnutka dveh temeljnih zakonov za izhod iz premoga, to je zakona o postopnem zapiranju… »

TV komentar / Vse zamujene priložnosti

Mladina 10.05.2024
Da bi kdo odpovedal Pesem Evrovizije, ker danes v dveh članicah tega pevskega kluba poteka vojna? Ne, seveda ne. Naj začnemo kar s citatom staroste slovenske organizacije Pesmi Evrovizije, Miše Molk, besede je izrekla v torkovi oddaji Odmevi… »

O čem bomo odločali 9. junija

Mladina 10.05.2024
Bo na prihajajočih EU-volitvah evroskeptikom in populistom uspelo zlomiti os Pariz– Berlin? Čez mesec dni, v nedeljo, 9. junija, bodo v Sloveniji in v večini ostalih članic volitve v evropski parlament. Za zdaj kaže, da bomo devet evroposlancev… »

Pregon gospodarskega kriminala dodatno otežen

Mladina 10.05.2024
Ustavno sodišče zamejilo policijo in tožilstvo, na smeh gre predvsem koruptivnim politikom, pokvarjenim kapitalistom in organiziranemu kriminalu. Vlada je pred dnevi potrdila in v državni zbor poslala spremembo zakona o kazenskem postopku, s katero se… »

Novice projekta Crosscare 2.0: Kako skrbeti za osebo z demenco

Dnevnik 10.05.2024
Projekt Interreg CrossCare 2.0 je pričel z izobraževalnim delom projekta v Furlaniji-Julijski krajini, Benečiji in Sloveniji. Potekajo brezplačna srečanja, odprta za javnost. Cilj je pripraviti tiste, ki vsakodnevno skrbijo za starejše v domovih za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem