Arhiv novic 11.05.2024

Bodo ameriška sodišča še v drugo rešila tiktok?

Dnevnik 11.05.2024
Potem ko je ameriški predsednik 24. aprila podpisal zakon, ki grozi s prepovedjo tiktoka v ZDA, če ga matično podjetje ne proda v devetih mesecih, so se s tožbo proti zakonu zganili pri kitajskem podjetju ByteDance. Kitajsko podjetje ByteDance… »

Petar Grašo s Hano Huljić v pričakovanju drugega otroka

Dnevnik 11.05.2024
Petar Grašo je pred kratkim gostoval na Radiu Dalmacija in poleg novosti s področja glasbe razkril tudi nekaj zasebnih novic. Dejal je, da pripravlja veliko novih skladb in da bo zdaj dokončal dve pesmi, s katerima so se ukvarjali dolgo časa, v njiju… »

Vozila pod vplivom alkohola in droge

Gorenjski glas 11.05.2024
Kranj – Gorenjski policisti so v torek obravnavali dva hujša prometna prekrška. Gorenjski prometniki so imeli tako že pred 8. uro zjutraj na gorenjski avtocesti v bližini izvoza Kranj zahod v postopku 60-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod… »

Dan zmage 2024

Gorenjski glas 11.05.2024
Je spominjanje in proslavljanje dneva zmage iz leta 1945 v letu 2024 sploh še smiselno? Nekateri od tedanjih zmagovalcev so med seboj sprti. Hkrati pa je vse več znamenj, da se nam obetajo nove vojne z neznanimi zmagovalci …. Dan zmage 1945 Preden… »

Kranjski Globus nekdaj in danes

Gorenjski glas 11.05.2024
Globus so po načrtih arhitekta Edvarda Ravnikarja kot veleblagovnico v Kranju odprli leta 1972, leta 2011 pa so ga pod vodstvom Ravnikarjeve učenke Majde Kregar temeljito prenovili za namene Mestne knjižnice Kranj. V Muzeju arhitekture in oblikovanja v… »

"Dragoceni so lahko tudi pripisi, ki so jih lastniki pustili na fotografijah in drugem gradivu."

RTV Slovenija 11.05.2024
Slikovno gradivo, ki ga hranijo v NUK-u, zahteva drugačno hranjenje kot knjige. Zaradi formatov in materiala se gradivo hrani v mapah, posamezne enote pa še v svojih ovojih, zato včasih priprava gradiva za uporabnika vzame precej časa. “Ob neki… »

Partizani in gozd

Delo 11.05.2024
V času, ko praznujemo dan zmage, premišljujem o gozdovih. O tem, kako so v njih preživeli in živeli partizani, o tem, kakšna dragocenost so še vedno. V nadaljevanju preberite: Vitomil Zupan, kot piše v Menuetu za kitaro, je v partizane odšel na… »

Glasba je zastonj, kupite majice, torbe, slinčke

Delo 11.05.2024
Svetovno glasbeno produkcijo v številnih primerih rešuje prodaja neglasbenih izdelkov, ko imenovani merchandise ali na kratko merch. V nadaljevanju preberite: Tisti, ki gredo na koncert skupine The Rolling Stones, lahko v spomin kupijo jakno Hackney… »

Peršinu in Brleku spet najvišji nagradi

Delo 11.05.2024
Vodilnim se obetajo bogate nagrade za lani. Na vrhu lestvice že nekaj let znana imena direktorjev. V nadaljevanju preberite: Na majskih sejah mestni svet že tradicionalno obravnava predloge občinskih komisij in odborov o izplačilu nagrad direktorjem… »

Popolna pozaba

Dnevnik 11.05.2024
Perfect Day Lou Reed Just a perfect day, drink Sangria in the park . And then later, when it gets ...… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem