Arhiv novic 11.05.2024

#lestvica Letalska bombardiranja z največ mrtvimi

Dnevnik 11.05.2024
V začetku maja se običajno spominjamo konca druge svetovne vojne, ki je bila po številu žrtev, vojaških in predvsem civilnih, gotovo največja morija vseh časov. V drugi svetovni vojni naj bi po različnih podatkih od leta 1939 do 1945 umrlo… »

Vodnik po evropski prestolnici kulture: Pripoved o dveh mestih

Dnevnik 11.05.2024
Andrea Bellavite nje v slovenščini in italijanščini pravkar izdal dva vodnika po dveh državah na ozemlju, kjer je ravno dovolj prostora za manjše mesto. Tudi mesti sta dve. Gorica in Nova Gorica, v Italiji in Sloveniji lepo razporejeni po osmih… »

Huawei predstavlja: Dve modni pametni uri in ena športna

Dnevnik 11.05.2024
Kitajski tehnološki velikan Huawei je v Dubaju predstavil novi modni pametni uri, zmogljivo športno uro, prenosnik in tablico. Ure že ta mesec prihajajo v Slovenijo, prenosnik in tablica pa za zdaj nista predvidena. Huawei je ta teden v Dubaju po… »

#foto Na odru bo veliko kontrastov in čustev

Dnevnik 11.05.2024
Mednarodni plesni festival Baletne noči se začne, ko v javnih kulturnih institucijah počasi končujejo spomladansko sezono, in je zato dobrodošla popestritev za občinstvo. Letošnja druga edicija med 16. in 19. junijem se bo poklonila legendarnemu… »

Referendumi bodo na volišča pripeljali precej več ljudi

Delo 11.05.2024
Za EU volitve najštevilnejše napovedi udeležbe prihajajo od volivcev Gibanja Svoboda in SD, manj pa SDS, Levice in NSi. V nadaljevanju preberite: Ob začetku volilnih opravil je volilno pravico imelo 1.693.291 ljudi. Koliko se jih bo volitev udeležilo… »

Za Evropske Zelene Klemen Grošelj ni dovolj zelen

Delo 11.05.2024
Na začetku kampanje se je največ političnih in prestižnih trenj pojavilo v zelenem in liberalnem prostoru. V nadaljevanju preberite: Medtem ko je pred evropskimi volitvami politični prostor na desnici konsolidiran, razdrobljenost na levi sredini že… »

Prodajalka knjig

Delo 11.05.2024
Kakšna je simbolična cena za nekaj, kar ti je neznansko pri srcu in od česar se nikakor ne želiš ločiti? Z lanskega knjižnega sejma sem domov prišla z goro novih knjig. Nekaj so jih zatem dostavili decembrski dobri možje, rojstni dan je moje… »

Maurizio Ferraris: Trdno verjamem v emancipatorno moč tehnologije

Delo 11.05.2024
Voditelj inštituta Scienza Nuova in profesor teoretične filozofije filozofsko motri pojave v iskanju notranjega bistva stvari. V nadaljevanju preberite: Pošast hodi po Evropi, in čez, pošast neorealizma. Ptičje strašilo ali sraka? Neuglašeni… »

Prihodki notarjev precej nižji, nekatere pisarne v finančnih težavah

Delo 11.05.2024
Sedemdeset odstotkov notarjev ima nižje prihodke kot v 2022, tretjini so se zmanjšali za deset in več odstotkov. Z več kot milijonom evrov le notar Miro Košak. V nadaljevanju preberite: Med deseterico največjih notarjev je le enemu notariatu uspelo… »

Vse se ruši. In to je nevaren položaj

Delo 11.05.2024
Če Izrael napade Rafo, ne bo nič več tako, kot je bilo, pravi Samuel Žbogar, slovenski predstavnik v VS OZN. V nadaljevanju preberite: Ves teden je en sam dolg dan, je vodenje nestalnega članstva v najvišjem mednarodnem telesu za mir v svetu opisal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem