Arhiv novic 11.05.2024

To niso hmeljarske igre, vrag je vzel šalo, 60 minut za preboj na mundial

Delo 11.05.2024
Po presenetljivem porazu si bodo Slovenci kožo in čast reševali jutri v Švici. Nepotrebna slovesnost RZS v Kopru v sklopu zelo pomembnih kvalifikacij za SP. V nadaljevanju preberite: Že kar vajeni smo, da pri slovenskih rokometaših nič ne gre… »

Med stanovsko solidarnostjo in skrbjo za dobrobit bolnikov

Delo 11.05.2024
Pokroviteljski zdravniki nasprotujejo uzakonitvi pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Zakaj? V nadaljevanju preberite: Glasni in hkrati vodilni del zdravništva nasprotuje in je nasprotoval uzakonitvi pomoči pri prostovoljnem končanju… »

Kako preprečiti bitko za ustavno sodišče?

Delo 11.05.2024
Najpreprosteje po nemškem zgledu – tako da imajo »naši« tam vnaprej zagotovljena štiri mesta in »vaši« prav tako štiri. Zelo sem bil vesel sobotnega komentarja Luke Lisjaka Gabrijelčiča Bitka za ustavno sodišče? v mnenjski rubriki Dela 4… »

Boromisa v vlogi trenerja

Dnevnik 11.05.2024
Nogometaše Olimpije bo na drevišnjem velikem slovenskem derbiju z Mariborom v razprodanem Ljudskem vrtu v vlogi trenerja vodil športni direktor Goran Boromisa. Trije varnostniki so varovali včerajšnje druženje športnega direktorja Gorana Boromise… »

Z ljubljanskih ulic se je poslovila psička Cha-cha

Dnevnik 11.05.2024
Z zapisom na facebooku so se Kralji ulice so se poslovili od 17-letne psičke Cha-Cha. Ljubljano je poznala do obisti. Od Črnuč do Rakove jelše, od Fužin pa do Šentvida. In kot je zapisal njen ulični prijatelj MG, ga je v sedmih letih sobivanja na… »

Palestinska kultura v Ljubljani

Dnevnik 11.05.2024
Ob bližajoči se obletnici nakbe so v Ljubljani združili moči številne institucije, društva in organizacije, da bi z enotedenskim programom dali glas Palestincem, predstavili njihove zgodbe in se zavzeli za resnico o tem, kaj se je na palestinskem… »

Vrtiljak kalkulacij

Dnevnik 11.05.2024
Košarkarske končnice so idealne za lov na visoko donosne remije, s katerim je postregla tekma Monaco –​ Fenerbahče, a kaj, ko je Nick The Brick Calathes v rednem delu navrgel 0,5 točke manj od stavniškega hendikepa in še pred nogometnim porazom… »

Vedrana Rudan: Rak in jaz

Dnevnik 11.05.2024
Hrvaška pisateljica Vedrana Rudan je pred dnevi na svojem blogu pod naslovom Rak in jaz razkrila, da ima raka, in sporočila, da bo nehala pisati blog, ker se bo posvetila zdravljenju. »Naj se vam ne smilim. Smrt ali bližina smrti je posebno… »

Neizčrpni navdih v očetu

Dnevnik 11.05.2024
Eden naših največjih umetnikov druge polovice prejšnjega stoletja Jože Ciuha (1924–2015) je prvič predstavljen z intimnimi grafikami. Letos bi bil star 100 let in njegov sin Peter (1968) je pri pregledu zapuščine naletel na litografije in prišel… »

Xijeve investicije v madžarsko prometno vozlišče za blago s svilne ceste

Dnevnik 11.05.2024
Vzpostavljeno strateško partnerstvo, krepitev gospodarskega sodelovanja in osemnajst novih meddržavnih sporazumov je izplen kitajskega predsednika Xi Jinpinga na zadnjem kraku njegove evropske turneje pri madžarskem premierju Viktorju Orbanu. Zadnji… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem