Arhiv novic 13.05.2024

Ruske sile skušajo v Harkovski oblasti z več ločenimi napadi razširiti frontno črto

RTV Slovenija 13.05.2024
Guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov je dejal, da ruske sile v manjših skupinah napadajo mejo ob tej oblasti, da bi razširile frontno črto. Sergej Lavrov pa je zatrdil, da je "Rusija pripravljena, če se želi Zahod za Ukrajino boriti na… »

Dnevni horoskop za torek, 14. maja 2024

Zurnal24 13.05.2024
Miselni procesi bodo potekali hitro ter v smeri iznajdljivosti. Spontanost bo tokrat odpirala vsa zaprta vrata. Na poslovnem in finančnem področju bo za dobre rezultate potrebnega nekaj poguma. V ljubezenskih in prijateljskih odnosih vas bo jezil… »

»Da bi bile zlorabe razkrite, ni mogoče preprečiti, zato je bolje, da se škofje čim prej soočijo z realnostjo«

Mladina 13.05.2024
IZJAVA DNEVA. "Imate ne le posamezne škofe, temveč tudi škofovske konference po celem svetu, ki se ne želijo spopasti s tem, saj so prepričani, da bo, ko bo znan obseg zlorab, to škodovalo njihovemu ugledu in vplivu. Menim, da je tako razmišljanje… »

»Če bi človeštvo izginilo, bi medmrežje mrknilo v enem jutru«

Mladina 13.05.2024
IZJAVA DNEVA. "Podatke ustvarjamo ljudje z radovednostjo, uporabo, ki je ni mogoče avtomatizirati, pa tudi z njihovo mobilizacijo na medmrežju; ljudje smo tudi edini naslovniki spletnih storitev. Če bi človeštvo izginilo, bi medmrežje mrknilo v enem… »

Ne boste verjeli, kakšna je predstavnica Irske brez ličil

Zurnal24 13.05.2024
Zaradi njunega nastopa so družbena omrežja gorela, odzivi pa so bili deljeni. Bambie Thug (31), ki se označuje za nebinarno osebo, in plesalec iz Irske sta letos v izboru za pesem Evrovizije s svojim nastopom šokirala gledalce pred malimi zasloni po… »

V senci nakbe na sporedu več dogodkov o Palestini

Delo 13.05.2024
Ob 76. obletnici nakbe bo na več lokacijah v Ljubljani šestdnevna serija dogodkov Svobodna Palestina dala glas tej deželi in njenim ljudem. V nadaljevanju preberite: Izrael jutri praznuje 76. obletnico ustanovitve, 15. maj pa je znan kot dan nakbe… »

SDS z zahtevo seje za odpravo pomanjkljivosti zakona o dolgotrajni oskrbi

Delo 13.05.2024
V SDS bi vladi predlagali, da zakon dopolni, odpravi nepotreben obvezen prispevek za dolgotrajno oskrbo ter zagotovi izvajanje že uzakonjenih pravic. Poslanska skupina SDS je danes vložila zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri bodo obravnavali… »

#video Izginotje Ane Marije: aretacija moža, 15 milijonov dolarjev in usodna tetovaža

Dnevnik 13.05.2024
Zaradi suma ugrabitve žene so v Miamiju prijeli 36-letnega Davida Kneževića. Motiv naj bi bil denar, saj se ob ločitvi ni strinjal z delitvijo 15-milijonskega premoženja na pol. Izdala naj bi ga tetovaža na roki, z ugrabitvijo pa ga povezujejo tudi… »

Plenilske elite v senci padlih poslov

Delo 13.05.2024
Dve polomiji Republike Srbske v energetskih poslih s Slovenijo vzbujata domneve o prevari. V nadaljevanju preberite: Po spodletelih poskusih izvensodne poravnave v dveh ločenih energetskih poslih s slovenskima podjetjema je Republika Srbska izgubila spor… »

Logar se prijazno ponuja, Janša ga neprijazno zavrača

Mladina 13.05.2024
Nesojeni novi princ SDS. Kokošnjak slovenske politike je bogatejši za novo domislico navidezno zablodelega upa desnice in njegove Platforme sodelovanja – Anžeta Logarja, ki bi prevzel vodenje SDS. Lahko bi brž dodali, da nenavadno blodnjavega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem