Arhiv novic 13.05.2024

V viadukt Maribor–Šentilj je bilo vloženih za osem olimpijskih bazenov betona

RTV Slovenija 13.05.2024
Pri novozgrajenem predoru Pekel so uradno predali namenu posodobljeno železniško progo med Mariborom in Šentiljem. Z dolžino 896 metrov je to najdaljši železniški viadukt v Sloveniji. Nadgradnja je potekala od leta 2018. "Posodobitev te proge je… »

POZOR, GREMO LIVE! Koncertno sezono na dvorišču kleti Vinakoper pričenja Rudi Bučar

Regional 13.05.2024
Napovedujemo letošnjo otvoritev odprtega odra Vinakoper Live. Koncertno sezono in z njo nepozabna glasbena doživetja na dvorišču kleti Vinakoper pričenja domači kantavtor in ja, lahko bi mu rekli kar negovalec istrske glasbene kulturne dediščine… »

Damir Javor bo sodil na zaključnem turnirju evrolige

Delo 13.05.2024
Priznanje za slovenskega sodnika, delil bo pravico v Berlinu. Slovenski sodnik Damir Javor bo še četrtič doslej sodil na zaključnem turnirju košarkarske evrolige, je vodstvo lige objavilo na spletni strani tekmovanja. Sporočili so tudi prvo in drugo… »

Zanka okoli AfD se oži, stranka se ne predaja

Delo 13.05.2024
Obveščevalci bodo AfD lahko še naprej sledili in prisluškovali, saj je sodišče zavrnilo pritožbo. V nadaljevanju preberite: Skrajno desni Alternativi za Nemčijo ni uspelo s pritožbo zoper odločitev notranje obveščevalne službe, da stranko… »

Baby Lasagna ganjen ob sprejemu v prestolnici, Nemo že v varnem zavetju doma

RTV Slovenija 13.05.2024
Hrvat Baby Lasagna se je raznežil pred množico v Zagrebu, ki je z navdušenjem pospremila njegovo vrnitev. Tudi Nemo je že doma, na letališču se je zbralo več sto ljudi, ki so med drugim žvenketali s kravjimi zvonci v čast Nemu. Na letošnji… »

V oddaji Osmi dan: Kafka "preveden" v jezik stripa in avantgardna moda dua Viktor & Rolf

RTV Slovenija 13.05.2024
Kaj je res in kaj je laž v čudnem mestu Križemkraž? Vsakdo, ki se tam prikaže, dva obraza ti pokaže. Tako je v pesmi Križemkraž zapisal Kajetan Kovič. Kmalu bo minilo desetletje, od takrat, ko je slovenska vrhunska filozofska trojka – Mladen… »

Pravnomočna sodba: pet let zapora zaradi goljufanja pri tehničnih pregledih

Dnevnik 13.05.2024
Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je obsodilo tehničnega preglednika Florijana Gašperina zaradi prejemanja podkupnin in ponarejanja listin pri tehničnih pregledih. Na sodbo se je pritožila… »

Evrovizija ostaja najbolj gledana vsebina na TV Slovenija: vsaj minuto jo je gledalo 808.000 ljudi

RTV Slovenija 13.05.2024
Vsaj minuto katerega koli evrovizijskega večera si je letos ogledalo kar 808.200 različnih slovenskih gledalcev, ki so za svoje favorite samo v finalnem večeru oddali več kot 37.000 glasov, navaja RTV Slovenija. Največje glasbeno tekmovanje, Pesem… »

Pozeba v Podravju ponekod uničila celoten pridelek, kmete skrbijo tudi poplave

RTV Slovenija 13.05.2024
Člani sveta območne enote KGZS-ja Ptuj so na seji med drugim govorili o letošnji pozebi, ki je ponekod uničila celoten pridelek. Skrbijo jih tudi poplave, vendar obenem pozivajo k premisleku glede umeščanja suhih zadrževalnikov na območju ob reki… »

V DS-ju opozarjajo, da se število divjadi povečuje. Se napoveduje nov zakon o lovstvu in divjadi?

RTV Slovenija 13.05.2024
Zaradi povečanega števila divjadi se povečuje tudi škoda, ki jo povzroči. Na posvetu v DS-u je bilo slišati pozive k spremembi zakonodaje. Na resornem ministrstvu sicer že pripravljajo spremembe. Predsednik komisije DS-a za kmetijstvo, gozdarstvo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem