Arhiv novic 13.05.2024

Zakaj smo videli auroro v Sloveniji in kaj določa njeno barvo?

Dnevnik 13.05.2024
V petek je bilo nad Slovenijo zopet možno videti auroro. Ali veste, zakaj do tega pojava pride, kaj določa njegovo barvo in zakaj smo jo v zadnjem času lahko že večkrat lahko opazovali tudi v Sloveniji? V petek je bilo nad Slovenijo zopet možno… »

Nemška »Mutti« naznanila, da bo postregla s 700-stranskim špehom spominov

Necenzurirano 13.05.2024
Nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel oziroma »Mutti,« kot jo ljubkovalno kličejo Nemci, bo konec novembra izdala spomine na svoje življenje. Merklova se v zadnjih skoraj treh letih, odkar se je poslovila od kanclerskega položaja in upokojila, le… »

Tadej Pogačar na Giru za desetico že razmišlja o Touru

Delo 13.05.2024
Slovenski as v rožnatem v nadaljevanju 107. dirke po Italiji napoveduje bolj obrambno držo in hranjenje moči za julij. Veseli se Vingegaardove vrnitve. V nadaljevanju preberite: Edinstven, fenomenalen, spontan, nepredvidljiv, genialen, darežljiv… »

Praznovanje 70-letnice PGD Rova se je pričelo!

Domžalec 13.05.2024
Za gasilkami in gasilci PGD Rova je čudovita in sončna kolesarsko obarvana nedelja, s katero so odprli praznovanje okroglega jubileja njihovega društva. S praznovanjem so pričeli nad pričakovanji, saj se je na prvem dogodku, Kolesarjenju ob… »

Angleški navijači bodo spali pri prostitutkah in vohunih

Delo 13.05.2024
Soba v največji javni hiši v Nemčiji je cenejša kot v hotelih, kjer so cene med EP v nogometu zrasle do neba. Angleže naj bi v Kölnu novačili kitajski vohuni. Köln z znamenito katedralo ob Renu je za turiste eno najbolj priljubljenih nemških mest… »

Stožice bodo na Ligi narodov verjetno znova razprodane

RTV Slovenija 13.05.2024
"Imamo priložnost, da se kot najmanjša država v zgodovini prebijemo na OI. Zelo blizu smo temu cilju, zato tudi zadnjega od treh turnirjev Lige narodov organiziramo v Stožicah," je predsednik Odbojkarske zveze Metod Ropret poudaril pomembnost poletja… »

Inovativne ideje mladih

Gorenjski glas 13.05.2024
V Biotehniškem centru Naklo so imeli tik pred prvomajskimi počitnicami dan odprtih vrat z raznolikim programom, med drugim so predstavili nov izobraževalni program urbani arborist, organizirali strokovno razpravo na temo medovitih rastlin v mestu… »

Snežič je Martina Krpana zamenjal za Kristusa

Zurnal24 13.05.2024
Razvpiti davčni svetovalec in lobist Rok Snežič toži bosanskega novinarja Avda Avdića. Avdo Avdić je znan preiskovalni novinar iz Bosne in Hercegovine, ki se pri svojem delu loteva nekonvencionalnih metod, kar je v že naletelo na nekatere kritike… »

Vojaška šola bo sodelovala s fakultetami

Delo 13.05.2024
Z novo ponudbo izobraževanja bodo mladi lahko med študijem pobliže spoznali življenje in delo v vojski. »Lani se je v Slovenski vojski na novo zaposlilo več kot 330 ljudi, prvič po letu 2010 smo presegli številko 300,« je s trendi zanimanja za… »

Prvi mož Visme: Jonas bo na Touru nastopil le, če bo ...

Zurnal24 13.05.2024
O nastopu svojega največjega aduta na Touru je spregovoril tudi prvi mož ekipe Visma - Lease a bike Richard Plugge. Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard se je po nesrečnem padcu v Baskiji, ko je utrpel zlom reber in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem