Arhiv novic 13.05.2024

Mednarodni dan celiakije

Savinjsko Šalaške 13.05.2024
V mesecu maju zato vsa društva za celiakijo v Evropi, ki smo vključena v Evropsko združenje društev za celiakijo (AOECS), še intenzivneje osveščajo splošno in strokovno javnost o celiakiji ter opozarjajo na težave, s katerimi se srečujejo… »

Zahtevek sklic izredne seje DZ RS glede pomanjkljivosti Zakona o dolgotrajni oskrbi

Savinjsko Šalaške 13.05.2024
Po več kot dvajsetih letih poskusov vzpostavitve ustrezno delujočega sistema dolgotrajne oskrbe in preko sto variantah zakona je vlada Janeza Janše v izjemno težkih časih epidemije COVID–19 pripravila predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi (ZDOsk), s… »

Po šestih letih znova opazili to žival, bilo naj bi jih le še 20

Zurnal24 13.05.2024
Analiza je pokazala, da imata obe rjavi pandi skupno homozigotno delecijo v genu Bace2, ki ni bila prisotna pri drugih preučevanih pandah, še poroča EFE. V gorovju Qinling v kitajski provinci Shaanxi so prvič po šestih letih opazili redkega rjavega… »

Novi ruski obrambni minister je ekonomist brez vojaških izkušenj, ki obljublja boljšo skrb za vojake

RTV Slovenija 13.05.2024
Novi ruski obrambni minister Andrej Belousov, s katerim je Vladimir Putin presenetljivo zamenjal Sergeja Šojguja, se je v prvem nastopu zavzel za boljšo oskrbo ruskih vojakov, ki po njegovih besedah potrebujejo stanovanja in zdravstveno oskrbo… »

Ostani na pravi poti, dva barvna kroga zelo pomagata

Necenzurirano 13.05.2024
Slovenci radi hodimo v gore pa tudi le na daljše sprehode v naravo. A kdor ne pozna dobro poti oziroma želi preizkusiti kaj »novega«, mu še kako pridejo prav markacije. Markacisti opravijo z označevanjem veliko dela, zgodovina te dejavnosti pri nas… »

Za presenetljivo slovo v Rimu je Đoković okrivil incident s plastenko

Delo 13.05.2024
Novak Đoković je v 3. krogu mastersa v Rimu izpadel proti 29. nosilcu Alejandru Tabilu, težave pa pripisal petkovemu incidentu s plastenko vode. Srbski teniški igralec Novak Đoković je na mastersu v Rimu izpadel že v tretjem krogu, s 6:2 in 6:3 ga… »

Hilary Mantel: Pripeljite obtožence

RTV Slovenija 13.05.2024
Osrednji del triptiha o Thomasu Cromwellu in Tudorjih v 16. stoletju je v literarno-uživaškem smislu nadgradnja prvega romana Wolf Hall. Proza britanske piske Hilary Mantel je bolj tekoča, ni več dvoumnosti o občasno konfuzni identiteti "Njega"… »

Eurobarometer: Mladi v Sloveniji na repu po napovedi volilne udeležbe

RTV Slovenija 13.05.2024
Le nekaj več kot polovica vprašanih mladih Slovencev se namerava udeležiti prihajajočih evropskih volitev, kar jih uvršča na rep razpredelnice med evropskimi vrstniki, kažejo rezultati raziskave Eurobarometer o mladih in demokraciji. Medtem ko… »

Naslednje presenečenje v Rimu: Francoz Muller izločil Rubljova

RTV Slovenija 13.05.2024
Zmagovalec mastersa v Madridu Andrej Rubljov je presenetljivo izpadel v 3. krogu turnirja serije 1000 v Rimu. Francoz Alexandre Muller je bil boljši s 3:6, 6:3 in 6:2. Izpadel je tudi finalist Madrida Felix Auger-Aliassime. V prvem nizu je Rus v četrti… »

Uršula Cetinski: "Ostro zavračam vse očitke o neprimernem vedenju, predvsem pa o mobingu"

RTV Slovenija 13.05.2024
Generalna direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski zavrača očitke o domnevnih nepravilnostih v Cankarjevem domu. "Ostro zavračam vse očitke o neprimernem vedenju, predvsem pa o mobingu ali celo (fizičnem) trpinčenju zaposlenih," je zapisala v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem