Arhiv novic 14.05.2024

Foto: Močno počilo pri Kopru, poškodovane tri osebe

Necenzurirano 14.05.2024
Malo pred 17. uro se je pri Kopru pripetila huda prometna nesreča. Poškodovale so se tri osebe, ena predvidoma huje. Nesreča se je zgodila na koprski šmarski cesti, in sicer pri odcepu za vasico Paderno, poročajo Primorske novice. Na kraju so prvi… »

Kakšna tragedija! Prvič je boksal kot profesionalec, dvoboja ni preživel

Zurnal24 14.05.2024
Britanska boksarska javnost je v šoku. Ljubitelji boksa, ki jih na Otoku res ni malo, ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo 29-letnemu boksarju Sherifu Lawalu (srednje kategorije) v dvorani Harrow Leisure Centre. Potem ko se je sploh prvič v ringu boril… »

Osem mrtvih v nesreči avtobusa, na ducate poškodovanih

Zurnal24 14.05.2024
Do tragičnega dogodka je prišlo zaradi bočnega trčenja. V nesreči avtobusa s kmetijskimi delavci na avtocesti v ameriški zvezni državi Florida je danes umrlo osem ljudi, še 45 jih je bilo ranjenih, poroča ameriška televizija CNN. Zgodaj zjutraj… »

V starosti 92 let je umrla Nobelova nagrajenka za književnost Alice Munro

Necenzurirano 14.05.2024
Nobelova nagrajenka Alice Munro, kanadska literarna velikanka, ki je postala ena najbolj cenjenih sodobnih avtoric na svetu in mojstrica pisanja kratkih zgodb, je umrla v starosti 92 let. Tiskovni predstavnik založbe Penguin Random House Canada je… »

ZDA višajo carine na kitajske izdelke, pri električnih avtomobilih kar za štirikrat

RTV Slovenija 14.05.2024
ZDA so napovedale zvišanje carin na uvoz kitajskih izdelkov v skupni vrednosti 18 milijard dolarjev. Ukrep je osredinjen na strateške sektorje, kot so električna vozila, baterije, jeklo in kritične surovine. Uvozne dajatve za električne avtomobile… »

Gaji so stregli po življenju, a je niso uspeli spraviti pod rušo, odhaja k slovenski mami Jurki v Nemčijo

Necenzurirano 14.05.2024
Lovci in oblasti v severnoitalijanski deželi Trentinsko-Zgornje Poadižje medvedke Gaje niso uspeli spraviti na oni svet. To jim je po posredovanju organizacij za zaščito živali preprečilo sodišče. Zdaj jo bodo kot kaže izgnali v Nemčijo. Saga o… »

PONAVLJA SE ŽE ZNAN SCENARIJ: Piranski lokali spet tarče vlomilcev (VIDEO)

Regional 14.05.2024
V Piranu so v preteklih dneh v eni noči vdrli v kar tri gostinske lokale. Vlamljali so okoli 4. ure zjutraj in v vsakem od lokalov odnesli menjalnino. Piranski gostinci pravijo, da se vlomi ponavljajo vsako leto in da storilci vedno odnesejo samo… »

Film tedna: Poslastica

RTV Slovenija 14.05.2024
Zgodovinska drama in romanca o tem, kako je tik pred francosko revolucijo nastala prva francoska restavracija. Francija, leto 1789, tik pred francosko revolucijo. Pierre Manceron je nadarjen kuhar, Louise pa njegova varovanka in pomočnica. Oba sta se… »

DOBER 'IZKUPIČEK' OBSEŽNE RACIJE: V Italiji pridržali več kot 100 članov ene največjih mafijskih združb

Regional 14.05.2024
Italijanska policija je sporočila, da je v jutranjih racijah pridržala več kot 100 domnevnih članov kalabrijske mafije 'Ndrangheta. Med drugim so pridržali pripadnike družinskih klanov Lanzino-Patitucci in Zingari iz mesta Cosenza, ki velja za… »

Članice EU-ja dokončno sprejele evropski pakt o migracijah in azilu

RTV Slovenija 14.05.2024
Države članice EU-ja so dokončno sprejele evropski pakt o migracijah in azilu, o katerem so se z Evropskim parlamentom pogajale osem let in s katerim želi EU celovito urediti upravljanje migracij. Zakonodaja, ki prinaša obvezno solidarnost med… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem