Arhiv novic 14.05.2024

Veliko obeta, a neskladni podatki vnašajo zmedo

Delo 14.05.2024
Lexus RZ 450e bi bil lahko zelo uporaben električni avtomobil, toda rabi izboljšave. V prispevku preberite: Med avtomobilskimi proizvajalci so ravno japonske tovarne med prvimi nudili napredno hibridno izkušnjo, zato z zanimanjem spremljamo tudi… »

SPROŠČEN POGOVOR O ZNANOSTI: Modrost, izgubljena vrlina ali bistvo modernega človeka

Regional 14.05.2024
Znanstveno raziskovalno središče (ZRS) Koper vabi na tretji dogodek Spoznaj – SProščeni POgovori o ZNAnosti, ki bo potekal pod naslovom Modrost: izgubljena vrlina ali bistvo modernega človeka. Dogodek bo potekal v ponedeljek, 20. maja 2024, ob… »

Razstava Že neštetokrat prežvečeno: Ali čigumi prežvečimo podobno kot neko misel?

RTV Slovenija 14.05.2024
Po tokratnem izboru kritičarke Ize Pevec v ciklu razstav Likovni kritiki izbirajo so v Cankarjevem domu na ogled fotografije in dela umetnice Nataše Berk. Razstava Že neštetokrat prežvečeno se dotika banalnega in poudarja izjemno enkratnost oblik. V… »

Odprtje 35 neprofitnih stanovanj na Ravnah na Koroškem. Prednost bodo imele mlade družine.

RTV Slovenija 14.05.2024
Na Ravnah na Koroškem so odprli 35 neprofitnih stanovanj različnih velikosti. Za dodelitev novih stanovanj bodo objavili javni razpis, na katerem bodo imele prednost mlade družine. Simon Maljevac je poudaril, kako pomembna so neprofitna stanovanja. Ob… »

Napeto na sestanku o rešitvah za Kanin: ministrica Bratušek okrcala bovškega župana

Dnevnik 14.05.2024
Za vlaganje v Kanin se zanimata vsaj dva ponudnika, poleg beograjske trgovske družbe domnevno tudi goriški podjetniki. Njihovo ponudbo trenutno preučujejo na ministrstvu za finance, infrastrukturna ministrica Bratuškova pa poudarja, da se bo Kanin… »

Ostal brez denarja, a dobil jakni

Necenzurirano 14.05.2024
Včeraj je starejšemu upokojencu iz Beljaka neznanec ponudil, da ga iz bankomata odpelje domov. Denar je izginil, dobil pa je dve usnjeni jakni. 84-letni upokojenec iz Beljaka na avstrijskem Koroškem je včeraj peš odšel do bankomata, kjer je dvignil… »

Kampanja Ne mi megle p(r)odajat! in predvidene kazni

Delo 14.05.2024
Zagnali akcijo ozaveščanja mladih, ki na avtobusih LPP uporabljajo novodobne tobačne izdelke. Po novem zagrožene kazni tudi do 5000 evrov. »V zadnjem času opažamo, da številni mladoletniki oziroma dijaki na avtobusih LPP uporabljajo elektronske… »

Mariborčani z Acunom Ilicalijem podpisali pismo o nameri

RTV Slovenija 14.05.2024
Vodstvo nogometnega kluba Maribor je s turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem podpisalo pismo o nameri, s katerim so opredelili vzajemni interes za skupno sodelovanje. "Dosedanja prizadevanja smo nadgradili s podpisom pisma o nameri, ki opredeljuje… »

Načrti za gradnjo hotela v Jeruzalemu ogrožajo dediščino, svari armenska skupnost

RTV Slovenija 14.05.2024
Medtem, ko so oči svetovne javnosti uprte v Gazo, pa se na ulicah starega mestnega jedra Jeruzalema že več mesecev bojuje drugačna vojna – boj za ohranitev zgodovinske armenske četrti. Dolgotrajni spor se je znova zaostril v aprilu, ko je izraelska… »

Nemec: Treba je več narediti na področju socialne Evropske unije

RTV Slovenija 14.05.2024
SD je predstavil svoj program na evropskih volitvah na temo solidarnosti. Kot pomembna področja, ki jih bodo naslovili za bolj socialno Unijo, so izpostavili pridobivanje novih evropskih virov financiranja, evropski proračun in stanovanjsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem