Arhiv novic 14.05.2024

Izraelski skrajneži zažgali humanitarne tovornjake, teptali hrano za Palestince

Zurnal24 14.05.2024
Humanitarna pomoč je bila večkrat tarča izraelske vojske, zdaj so se konvojev lotili še civilisti. Skupina izraelskih protestnikov je v ponedeljek na zasedenem Zahodnem bregu zaustavila tovornjake, ki so dostavljali humanitarno pomoč iz Jordanije za… »

Video: Morali bi pobirati lubenice, a jih je prestregla smrt

Necenzurirano 14.05.2024
Na območju osrednje Floride v ZDA sta danes zjutraj trčila poltovornjak in avtobus, ki je prevažal delavce. Umrlo je najmanj osem oseb, še približno 40 jih je poškodovanih. Nesreča se je zgodila na območju okrožja Marion severno od Orlanda… »

Zaradi nove strategije Pošte Slovenije je v Mariboru protestiralo nekaj deset zaposlenih

RTV Slovenija 14.05.2024
Nekaj deset zaposlenih na Pošti Slovenije se je zbralo na protestnem shodu na Glavnem trgu v Mariboru, kjer so izrazili nezadovoljstvo nad strategijo, ki jo pripravljata vodstvo družbe in država kot njen lastnik. Odgovore na zahteve pričakujejo do… »

Ruska vojska okrepljena z jedrskimi medcelinskimi raketami bulava

Necenzurirano 14.05.2024
Rusija je z začetkom uporabe medcelinske balistične rakete bulava, ki jo izstreljujejo s podmornice, posodobila svoj že tako ali tako bogat jedrski arzenal. Raketni sistem Bulava je bil razvit v okvira programa, ki se je začel že v devetdesetih letih… »

Minutke za slovenščino

Domžalec 14.05.2024
Opažam, da med vožnjo večkrat pogledujem po plakatih ob cesti in sama pri sebi popravljam napake. Včasih jih štejem. Nemalokrat pa razmišljam, zakaj se naročnikom ne zdi pomembno, da bi plakat pregledal kak lektor ali pa vsaj ljubitelj… »

#video Izraelska vojska napada humanitarne konvoje - World Central Kitchen ni bil osamljena napaka

Dnevnik 14.05.2024
Izraelska vojska je v Gazi od oktobra najmanj osemkrat napadla humanitarne konvoje in lokacije, kjer delujejo humanitarci, čeprav je poznala njihove koordinate, je danes sporočila humanitarna organizacija Human Rights Watch (HRW). Izraelski napad na… »

Vsi vemo, koliko je v igri

Delo 14.05.2024
Slovenski reprezentančni odbojkar spregovoril o poletju izbrane vrste in minuli klubski sezoni. V nadaljevanju preberite: Slovenski odbojkarji naslednjo sredo proti Nizozemski začenjajo novo prigodo v ligi narodov. Ta bo rezultatsko pomembna za položaj… »

Keč de keš

RTV Slovenija 14.05.2024
Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo. Skupino zagotovo, ako je tudi strokovna, bo povedal… »

Slovenski balinarji osvojili pet medalj

Gorenjski glas 14.05.2024
Saint Vulbas – Slovenski balinarke in balinarji so se s svetovnega prvenstva za člane in mešane discipline v francoskem Saint Vulbasu vrnili z dvema srebrnima in tremi bronastimi medaljami. Srebro sta osvojila Jure Kozjek v igri posamezno in Martin… »

Slepi in slabovidni v Vandotovi Kranjski Gori

Gorenjski glas 14.05.2024
Kranjska Gora – Člani študijskega krožka Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj so obiskali Kranjsko Goro in tako sklenili letošnjo obravnavo književnika Josipa Vandota ob letošnjih obletnicah njegovega rojstva in smrti (1884–1944)… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem