Arhiv novic 14.05.2024

Po poteh rokovnjačev

Gorenjski glas 14.05.2024
Rokovnjaška pot, I. – Rokovnjači je roman, katerega prvih enajst poglavij je napisal Josip Jurčič, dokončal pa ga je Janko Kersnik. V Novicah je leta 1855 pisalo: »Še pred desetimi leti je bilo veliko slišati od Rokovnjačev. To so bili prava… »

Na Pop TV prihaja že 17. sezona Gorskega zdravnika

Gorenjski glas 14.05.2024
Gorski zdravnik Martin Gruber se 21. maja ob 20. uri vrača na Pop TV. Tudi tokrat bo priljubljeni dr. Gruber priskočil na pomoč ljudem, ki se bodo znašli v težavah v gorskem svetu, medtem ko se bo spoprijemal s preglavicami v zasebnem življenju… »

SPREMEMBA V TEM MESECU: Okolje Piran uvaja sistem avtomatskega izklopa abonmajskih kartic

Regional 14.05.2024
Javno podjetje Okolje Piran v mesecu maju prehaja na sistem avtomatskih izklopov abonmajskih parkirnih kartic z namenom večje učinkovitosti in transparentnosti poslovanja. Sistem za samodejno izklapljanje bo v primeru neplačila 45 dni po datumu izdaje… »

Okusni zaklad

Gorenjski glas 14.05.2024
Drobnjakove štruklje, za katere je Občina Gorenja vas - Poljane začela postopke za vpis na Unescov seznam nesnovne dediščine oziroma na seznam jedi z geografskim poreklom, so se odločili bolje spoznati tudi sovodenjski osnovnošolci. Kulinarično… »

Katarski premier: "Mislim, da Izrael sploh ne razmišlja o premirju kot možnosti."

RTV Slovenija 14.05.2024
Združeni narodi so sporočili, da je bil na jugu Gaze ubit eden od njihovih mednarodnih zaposlenih, še en pa je bil ranjen, ko sta bila v vozilu ZN-a na poti v bolnišnico. Izrael pravi, da je bilo vozilo napadeno na "aktivnem območju spopadov"… »

Beg za golo preživetje, bombardiranje le za politično preživetje

Delo 14.05.2024
Najhuje je v begunskih taboriščih Džabalija in Nuseirat, kjer potekajo tudi srditi spopadi med izraelsko vojsko in pripadniki Hamasa. V nadaljevanju preberite: Izraelska vojska, ki kopiči sile za veliko kopensko ofenzivo na Rafo na jugu Gaze, je tudi… »

Kaj se dogaja v karavani? Nov odstop, velika smola za Vismo

Zurnal24 14.05.2024
Več kot očitno v karavani kolesarjev na letošnjem Giru razsaja bolezen, ki je poskrbela že za precejšnje število odstopov. Zadnji tak primer je Olav Kooij, član Visme - Lease a Bike. Zmagovalec nedeljske, devete etape letošnjega Gira Olav Kooij po… »

Odprte prijave za študentski BioCamp

Delo 14.05.2024
Novartis v Sloveniji vabi študente na že 14. regijski znanstveni dogodek, ki bo med 22. in 24. septembrom potekal na Bledu. Študenti naravoslovnih, ekonomskih in tehniških znanosti se lahko do 10. junija prijavijo na Novartisov tradicionalni… »

Občina Moravče od države pridobila soglasje za projekt večje sončne elektrarne

Domžalec 14.05.2024
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je Občini Moravče podalo soglasje za načrt prostorske ureditve skupnega državnega in lokalnega pomena, za fotonapetostno elektrarno v Moravčah. Moč predvidene sončne elektrarne bo v prvi fazi 8 megavatov… »

Minister glede stavke na UE pomirjen, zgrožen pa nad sindikati

Delo 14.05.2024
S predstavniki UE se bo vladna stran predvidoma znova sestala prihodnji teden. Po ministru Propsu so lahko tudi državljani pomirjeni. Današnji delovni obisk ministra za javno upravo (MJU) Franca Propsa v Zasavju je potekal v luči stavke zaposlenih na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem