Arhiv novic 14.05.2024

Na elitne gimnazije tudi s slabim šolskim uspehom …

Necenzurirano 14.05.2024
… če imaš dovolj poguma in kanček sreče. Več najbolj elitnih gimnazij, med njimi tudi Gimnazija Bežigrad, so objavile, da bodo sprejele vse učenke in učence, ki so se prijavili za nadaljevanje šolanja pri njih. »Po zaključku prenosa prijav… »

Video: Kuleba in Blinken sta se v Kijevu mastila s pico

Necenzurirano 14.05.2024
Vodja ameriške diplomacije Antony Blinken je danes obiskal Kijev, kjer ga je ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba odpeljal na kosilo v priljubljeno picerijo, ki jo vodi vojni veteran. Američan je bil zadovoljen. Ameriškega diplomata Antonya… »

Fajon in katarski premier za nadaljevanje pogovorov o premirju v Gazi

Dnevnik 14.05.2024
Zunanja ministrica Tanja Fajon se je danes v Dohi sestala s katarskim premierjem in zunanjim ministrom Mohamedom bin Abdulrahmanom al Tanijem, s katerim sta se zavzela za nadaljevanje pogovorov o premirju v Gazi, ki so zastali. V luči tega je Fajon… »

Umrla je Alice Munro, Nobelova nagrajenka za književnost in mojstrica kratke proze

RTV Slovenija 14.05.2024
Kanadska pisateljica Alice Munro, ki si je literarno slavo prislužila z opisovanjem podeželskega življenja, je umrla v 93. letu starosti. Prejela je številne nagrade, tudi kronski dragulj, Nobelovo nagrado in mednarodnega bookerja. V 93. letu starosti… »

ŽE DRUGO LETO ZAPORED V KOPRU: Različni verski voditelji poudarili, da je mir edini način za povezovanje ljudi (FOTO)

Regional 14.05.2024
Danes se je v prostorih Srbske pravoslavne cerkve v Kopru odvijalo že drugo medversko srečanje, na katerem so bili prisotni predstavniki Rimokatoliške cerkve, Makedonske pravoslavne cerkve, Slovenske evangelistične cerkve ter Islamske skupnosti v… »

NAGRADA TREH PRIMORSKIH GLEDALIŠČ: Tantadruj za življenjsko delo letos prevajalcu Srečku Fišerju

Regional 14.05.2024
Nagrado treh primorskih gledališč tantadruj bo za življenjsko delo letos prejel prevajalec Srečko Fišer. Fišer je eden od velikanov slovenskega jezika v gledališču, njegovi prevodi in njegov odnos do jezika pa sta izjemno strokovna, je izbiro… »

Za javno-zasebno partnerstvo pri upravljanju smučišča Kanin se zanima več investitorjev

RTV Slovenija 14.05.2024
Na ministrstvu za infrastrukturo so po besedah ministrice Alenke Bratušek prejeli več predlogov investitorjev za javno-zasebno partnerstvo pri upravljanju smučišča Kanin. Zdaj jih proučujejo na ministrstvu za finance. Ministrica Alenka Bratušek je… »

V sklopu 23. dobrodelne akcije podarili več kot 2000 knjig

Dnevnik 14.05.2024
Letos so knjige prejeli Knjižnica Medvode, Knjižnica Rečica ob Savinji, Osnovna šola Črna na Koroškem in Osnova šola Železniki, Slovenska karitas, Zveza kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, Zveza prijateljev mladine… »

Sodelovanje Srbije in Kitajske: večmilijardne naložbe v srbski energetski sektor

Dnevnik 14.05.2024
Srbska ministrica za rudarstvo in energetiko Dubravka Đedović Handanović je dan po obisku kitajskega predsednika Xi Jinpinga v Beogradu s kitajskimi podjetji minuli teden podpisala dva sporazuma o novih naložbah v srbski energetski sektor v skupni… »

Problem z največjo kitajsko naložbo

Delo 14.05.2024
Odnosom med svetovnima velesilama se ne obeta nič dobrega. V nadaljevanju preberite: Napoved, da bo ameriški predsednik Joe Biden uvedel 100-odstotne carine na kitajska električna vozila in zvišal uvozne takse na druge kitajske izdelke, je bila za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem