Arhiv novic 05.06.2024

Štrukelj: Rešitve za sodnike bodo verjetno morale veljati tudi za javne uslužbence

RTV Slovenija 05.06.2024
Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so na krovni ravni pregledali odprta vprašanja v novem plačnem zakonu. V ponedeljek bodo nadaljevali stebrna pogajanja. Sindikati pričakujejo učinke odločitve ustavnega sodišča glede sodniških… »

Nevarne parapolicijske združbe: Skupine, o katerih je govor, so bolj kriminalne kot varnostne

Necenzurirano 05.06.2024
Zakrinkani nasilneži pod imenom Slovenska obrambna straža so zadnja od slovenskih samoorganiziranih skupin, ki jadrajo na sovraštvu do tujcev. Je takšno organiziranje sploh dovoljeno? Peščica zamaskiranih moških se je pred dnevi postavila pred… »

Postaja Slovenec? Zvezdnik Dallasa bi v prihodnje lahko zaigral za Slovenijo!

Zurnal24 05.06.2024
Slovenija bi v prihodnje še vedno lahko naturalizirala Gafforda, čeprav je za olimpijske igre že prepozno. Potem ko je pozimi iz Washington Wizards prestopil k Dallas Mavericks, se je ameriški center Daniel Gafford nemudoma ujel s prvim zvezdnikom… »

Helikoptersko posredovanje v nesreči v Moravčah

Domžalec 05.06.2024
Danes malo po 14. uri se je v Katariji v Moravčah pripetila nesreča, v kateri se je pri mešanju krme prevrnil traktor in huje poškodoval traktorista. Jani Jeraj, vodja intervencije CZR Domžale, nam je povedal, da so bili okoli 14.14 obveščeni o… »

LABODI IZ KOPRA VIRALNI: Video na Facebook strani Regional predvajan več kot 600 tisočkrat! (VIDEO)

Regional 05.06.2024
Nedavno je v Kopru prišlo do nepričakovane upočasnitve prometa, ko se je družina labodov odločila prečkati cesto. Da bi labodi varno prišli čez cesto, so hitro posredovali gasilci, k srečnemu razpletu pa je pripomogla tudi velika potrpežljivost… »

20 let Grossmannovega festivala: V očeh odločevalcev je žanrski film še vedno manjvredna kategorija

RTV Slovenija 05.06.2024
"Letos smo že skoraj sklenili, da bo 20. festival tudi zadnji," priznava Tomaž Horvat, programski direktor Grossmannovega festivala. A na koncu vedno pretehtata entuziazem in ljubezen do žanrske kinematografije za sladokusce. Morda je k odločitvi, da… »

Pa ne že spet: Najprej nekaj dni poletja, potem pa tale žalost ...

Zurnal24 05.06.2024
V naslednjih dneh bo vreme prijaznejše, čakajo nas prve bolj poletne temperature v letošnjem juniju. "Blokada nad Skandinavijo bo dokončno oslabela ob spustu obsežne arktične doline, ki se bo spuščala proti Sredozemlju. Ob višinskem ciklonu nad… »

Strahoviti nesreči: V razmaku desetih minut umrla dva motorista

Zurnal24 05.06.2024
Velika tragedija pri naših sosedih: v Dalmaciji sta namreč v razmaku le 10 minut umrla dva motorista. Hrvaški Index poroča o črnem večeru na dalmatinskih cestah. Sinoči okoli 23.15 se je na cesti D219 v naselju Glavice pri Sinju zgodila huda… »

Super krava, ki je vredna 4 milijone dolarjev

Necenzurirano 05.06.2024
Brazilija ima na stotine milijonov krav, a ena je še posebej izjemna. Gre za kravo Viatina-1 FIV Mara Movéis, ki so jo na dražbi prodali kar za 4 milijone dolarjev, kar je trikrat več od prejšnjega rekorda. Ob avtocesti, ki poteka skozi osrčje… »

Incident Kočevskem: Učitelj naj bi učenko vlekel za lase, oglasila se je šola

Necenzurirano 05.06.2024
Policija preiskuje incident, ki se je zgodil na osnovni šoli Stara Cerkev pri Kočevju. Vodstvo šole je medtem pojasnilo, da učitelj učenke ni napadel, temveč je želel le preprečiti njen »samovoljni odhod iz varstva vozačev.«. S Kočevskega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem