Arhiv novic 05.06.2024

Gigantski 7,5-centimetrski pajki strašijo prebivalce ZDA

Necenzurirano 05.06.2024
Pajek Joro (Trichonephila clavata), ki izvira iz vzhodne Azije, je znan po svojem vzorcu, ki spominja na lobanjo. Ljudje s fobijo pred pajki trepetajo, v zvezdni državi ZDA Georgiji jih je na milijone in samo vprašanje časa je, kdaj bodo dosegli New… »

10-letni Matevž je na treningu grdo padel. "Ne sme se ubadati s strahom," ga opogumlja Cene Prevc

Necenzurirano 05.06.2024
Predstavljamo zgodbo 10-letnega Matevža, nadobudnega smučarskega skakalca, ki je na enem od treningov pred približno desetimi meseci grdo padel. Matevž je imel izjemno srečo, da se je vse dobro končalo, pravi njegova mami Janja Golob. Skrbi jo, ker… »

Maja za 2,5 odstotka manj brezposelnih kot aprila. Dosežena rekordno nizka brezposelnost.

RTV Slovenija 05.06.2024
Na Zavodu RS za zaposlovanje je bilo ob koncu maja registriranih 44.088 brezposelnih oseb, kar je 2,5 odstotka manj kot aprila in 6,6 odstotka manj kot maja lani. Tako je bilo doseženo novo najnižje število v času samostojne države. Na novo se je… »

Medgeneracijska delavnica naravne kozmetike

Domžalec 05.06.2024
V juniju Center za mlade Domžale pripravlja medgeneracijsko delavnico naravne kozmetike. Izdelali boste mousse za telo in piling za poletno nego kože. Delavnico bo vodila Mira Klemenc iz kozmetike Meze. Delavnica bo potekala v četrtek, 6. 6. 2024, ob… »

Občanke in občani spregovorili o prometu v Domžalah

Domžalec 05.06.2024
V aprilu in maju je bila v Domžalah v ospredju tudi tematika prometa. V procesu priprave občinske celostne prometne strategije smo v sodelovanju s konzorcijem pripravljavcev organizirali kar dve javni razpravi. V Domžalah in na Viru smo ugotavljali… »

Albanija: Skrivnostna dežela, ki se razvija s svetlobno hitrostjo

Dnevnik 05.06.2024
Čudovita neokrnjena narava, zeleni griči, smaragdne reke in jezera ter turkizno morje in peščene plaže. Pa tudi skladovnice smeti, neoznačena gradbišča, luknje v asfaltu in prometni kaos na mestnih prometnicah. Na eni strani razkošje, na drugi… »

Dušan Kosić: Iličić včasih vidi še več kot tisti na tribuni

RTV Slovenija 05.06.2024
Več kot dve leti in pol sta minili od njegovega zadnjega nastopa za izbrano vrsto, Josip Iličić pa je proti Armeniji potreboval le nekaj minut, da je znova zadel za Slovenijo. Sedemnajstič. Dušan Kosić v najnovejši epizodi podkasta Žoga je okrogla… »

75 najlepših: Na Robleku

Dnevnik 05.06.2024
Glasbeni trio, ki sta ga leta 1953 sestavila brata Slavko Avsenik in Vilko Ovsenik, je na začetku igral izključno inštrumentalno glasbo. Tisto obdobje nam je opisal veliki poznavalec narodnozabavne glasbe, novinar Nedeljskega dnevnika, Dušan… »

Dallas znanilec novega vala: prednost domačega terena ni več tako pomembna

RTV Slovenija 05.06.2024
Košarkarji Dallasa so v tej končnici dobili vse tri serije, čeprav niti enkrat niso imeli prednosti domačega terena, kar je tudi eno večjih spoznanj: smo v obdobju Lige NBA, ko tekma več v svoji dvorani ni najbolj pomembna. Na portalu Športni SOS… »

ZAČENJA SE MLADINSKO EVROPSKO PRVENSTVO: Tekmovanja se bo udeležila tudi portoroška posadka

Regional 05.06.2024
Jutri se s prvimi plovi v Lipnu na Češkem začenja mladinsko evropsko prvenstvo za 49er FX, ki se ga udeležuje tudi slovenska posadka, Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič. Prijavljenih je 17 posadk iz devetih držav, jadrali pa bodo od četrtka do… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem